Eşler için yapılası yedi dua
1. Allah’ım, biliyorum ki Sen rahmetinle İbrahim’in [as] tenini ateşe yaktırmadın. Ben de İbrahim [as] gibi Sana teslim olmaya niyetlenmiş bir kulunum. Besbelli ki nefsimin Nemrutluğu ile İbrahim [as] kadar başa çıkabilmiş değilim, görünen o ki kolayca başa çıkamayacağım. Nefsim, içimde sık sık inatçılığın ateşini körüklüyor, kalbimi kıskançlığın alevlerine savuruyor. Nasıl ki İbrahim [as] Senden ateşi söndürmeni istememiş ama bu ateşin içinde kalarak kurtuluş istemişti. Elçin İbrahim biliyordu ki, Senin kendisine selamet vermen ateşin söndürülmesi şartına bağlı değildir. Rabbim, şimdi Sana kulun ve elçin İbrahim’in [as] teslimiyeti hatırına yakarıyorum ki, beni, fıtratıma sonsuz hikmetinin gereğince yerleştirdiğin inatçılığımla ve kıskançlığımla bıraksan da, bu duygularımı benim ve eşim için “serin ve selâmetli” eyle. Kıskançlığın ve inatçılığın ortasından bizi mutluluğun ve sadakatin gül bahçelerine eriştir. İnatçılığımı evliliğimi yürütecek istikametli bir kararlılığa, kıskançlığımı evliliğimi koruyacak sağlam bir kalkana dönüştür.
Hergün 1 tane yazarım inşallah....