miniklere sorduk <3<3
Anaokulunda okuyan 5 – 6 yaş çocuklara “Peygamber Efendimiz hakkında ne düşünüyorsunuz?” diye bir soru sorulmuş,
Bakın Nasıl Cevaplar dünya tatlıları
) ♥
Fatma Nur (6 yaş):
Peygamber Efendimiz’i çikolatadan bile daha çok seviyorum.
Ayşe Nur (6 yaş):
Peygamber Efendimiz yanımda olsaydı O’na sırlarımı söylerdim. Çünkü O sırlarımı kimseye söylemez.
...
Mustafa Said (5 yaş):
Peygamber Efendimiz’i rüyamızda görebilmek için O’nun adını deftere yazabilmek gerekir.
Şeyma (6 yaş):
“Muhammed Mustafa” yani peygamberimiz deyince ben çok üzülüyorum. Çünkü O, rüyama hiç gelmiyor, hep kötü insanlar geliyor. Ne olur peygamberim sen gel, kötü insanlar gelmesin!
Esra Nur (5 yaş):
Şimdi biz burada arkadaşımıza kötü bir şey söylersek Peygamber Efendimiz duyar ve cennete gittiğimiz zaman bizi karşılamaz.
Ayşe Serra (5 yaş):
Uyuyunca hep Peygamber Efendimiz’i düşünüyorum. Ahh keşke yanımda olsaydı!
Süleyman (6 yaş):
Peygamber Efendimiz benim hep yanımda otursun. Ben de O’nun kucağına yatayım. Çünkü O’nu çok seviyorum, hem de çok özlüyorum.
Ahmet Hüsrev (6 yaş):
Peygamber Efendimiz yanımda olsaydı O’nunla birlikte Kur’ân öğrenirdim. Çünkü O çok güzel Kur’ân öğretir çocuklara.
Ömer (6 yaş):
Bence Peygamber Efendimiz herkesi uyarmak için gelmiş dünyaya. Kötülük yapmamaları için. Zaten kötülük yapanlar
Peygamberimiz’isevmiyordur. Ben kötülük yapmıyorum çünkü Peygamberimiz’içok seviyorum.
Beyza (6 yaş):
Peygamber Efendimizin ölmesini istemiyorum ama vefat etmiş. O yüzden O’na sadece duâ ediyorum geceleri. Allah’ım ne olursun Cennet’te Efendimiz’i göreyim!
Yunus Emre (5 yaş):
Peygamber Efendimiz bu dünyaya bizi görmek için gelmiştir. Kötülere “iyi olun!” demiştir, ama bazıları iyi olmuştur bazıları olmamıştır. Keşke bir daha gelse, onu çok seviyorum!
Gamze (5 yaş):
Peygamberimiz’ekötü laf söylememek lazımdır. Eğer söylersek Peygamberimiz bizi sevmez, O sevmezse Allah da sevmez.
İlayda (6 yaş):
Peygamber Efendimiz melek gibi bir insandır. Çünkü Cennet’te yaşıyor. Hem çocukları sevdiği için de ona melek diyorum.
Büşra (6 yaş):
Peygamberimizi çok seviyorum. Çünkü O bana iyilik yapıyor. Beni Cennet’e götürüyor. O olmasaydı ben nasıl Cennet’ e giderdim, Allah korusun.
Talha (6 yaş):
Peygamber Efendimizi görebilmek için Cennet’e girmek istiyorum. Ve O’nunla orada yaşamak istiyorum.