14 Şubat 2013, 22:20
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Memleket:Ankara Mesaj:
513 Konular:
114 Beğenildi:32 Beğendi:0 Takdirleri:112 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Yaz Kur'an Kurslarının Faydaları Yaz Kur'an Kurslarının Faydaları NİTELİKLİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM Yaz Kur’an Kurslarının, çocuklarımızın Kur’an eğitimi almaları ve dini bilgilerini öğrenmeleri ayrı bir önemi vardır. Yaygın eğitim çalışması olmasına rağmen örgün eğitim anlayışıyla sürdürülen bu kurslara, her yaz ilgi daha da artmaktadır. Özellikle de ilköğretim çağındaki öğrencilerin ve velilerinin bu kurslara yoğun ilgisinin olduğu görülmektedir. Bunun sebebi, temel ahlaki değerlerin çocuklara kazandırılması konusunda toplumdaki duyarlılık olmakla beraber yaşadığımız çağda, insani ve ahlaki değerlerin günden güne zayıflamasıdır diyebiliriz. Özellikle iletişim araçları iyi kullanılamadığı için ahlaki erozyonun artması, çocukların da medya ve internetin olumsuz yönde etkisi altında kalması bu süreci hızlandırmıştır. Okullardaki temel ahlaki ve insani değerler konusunda eğitimin istenilen düzeyde olmaması bu kurslara öğrencilerin gönderilmesinde etkin olmaktadır. Yine ailelerin çocuklarına Kur’an öğretme gayretleri ve onları sokağın zararlarından koruma düşüncesi de bu kurslara ilginin sebeplerindendir. Yaz Kur’an Kursları sebebiyle yaz tatilleri çocuklar için iki aylık bir okula; tatil olmaktan çok, eğitim-öğretimin yapıldığı bir sürece dönüşmektedir. Son yıllarda, bu kursların öneminin farkında olan Diyanet İşleri Başkanlığı, Yaz Kur’an Kurslarında verimliliği artırmak için çeşitli çalışmalar yapmaya başladılar. Bu çalışmaları çok olumlu görüyor ve takdir ediyoruz. Fakat bu yöndeki çalışmaların daha verimli olması için “Ortak akıl ve Paylaşım” toplantılarına ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. İl ve ilçelerde Müftülüklerinin organizesiyle sivil toplum kuruluşlarının, Din Kültürü / İHL Meslek dersleri öğretmenlerinin ve bu alana ilgi duyan eğitimcilerin katılımıyla yapılan toplantılarda Yaz Kur’an Kurslarında kaliteli eğitim-öğretim için genel ve yerel stratejiler belirlenmelidir. Bu yazımızda Yaz Kur’an Kurslarının öneminden kısaca bahsederek nitelikli bir eğitim-öğretim için ne gibi çalışmalar yapılabileceği konusunda uygulamaya yönelik önerilerde bulunacağız. devam ediyor...
__________________ Bismillah diyerek... |
| |