26 Şubat 2013, 01:30
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 Arkadaşları:26 Cinsiyet: Memleket:İstanbul Mesaj:
578 Konular:
29 Beğenildi:17 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Beni Kendinle Meşgul Et! Beni Kendinle Meşgul Et! Hazret-i Rabia, çok oruç tutardı. Bir defasında bir hafta hiç yiyecek bulamadı.
Sekizinci gece açlığı iyice şiddetlendi.
Nefsine eziyet ettiğini düşünürken birisi kapıyı çaldı.
Bir tabak yemek getirdi, o da yemeği alıp, yere koydu.
Mum getirmeğe gitti, gelince bir kedinin yemeğini dökmüş olduğunu gördü.
Su bardağını almaya gitti. Mum söndü.
Su içmek isterken bardak düşüp kırıldı. O da; "Ya Rabbi! Bu zavallı kulunu imtihan ediyorsun, fakat acizliğimden sabredemiyorum." diyerek bir ah çekti. Bu ahtan neredeyse ev yanacaktı. Bir ses duyuldu: "Ey Rabia, istersen dünya nimetlerini üstüne saçayım. İstersen, üzerindeki dert ve belaları kaldırayım. Fakat bu dertler, belalar ile dünya bir arada bulunmaz." Bu sözü işitince; "Ya Rabbi! Beni kendinle meşgul eyle ve senden alıkoyacak işlere bulaştırma." diye dua etti. Bundan sonra dünya zevklerinden öyle kesildi ki; kıldığı namazı; "Bu benim son namazımdır." diye huşu ile kılar, hep Allahü teala ile meşgul olurdu. Hatta birisi gelip kendisini Allahü teala ile meşguliyetten alıkoyar korkusuyla; "Ya Rabbi! Beni kendinle meşgul eyle de, kimse senden alıkoymasın." diye dua ederdi
-alıntı-
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! |
| |