12 Mart 2013, 17:07
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 17229 Üyelik T.:
10 Mart 2012 Arkadaşları:27 Cinsiyet: Memleket:...... Yaş:39 Mesaj:
975 Konular:
69 Beğenildi:95 Beğendi:40 Takdirleri:695 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Beyler,Okumalısınız, Mutluluk İle Dolu :) Beyler,Okumalısınız, Mutluluk İle Dolu :) EŞİM BANA DÜNYALIK BİR HAYAT ARKADAŞI GİBİ BAKMASIN.!
Eşine karşı sorumluluklarını bilip ona göre davranan bir eş,
hanımını da böyle davranmaya mecbur eder...
" Anlayış,fedakarlık ve hoşgörü karşılıklı olmalıdır...
" Beyler, hanımların erkeklere göre daha duygusal bir yapıya sahip olduklarını unutmamalı...
" Eşimden onun hayatındaki yerimin önemini bana sık sık hissettirmesini beklerim..
" Ev içinde kendisi için giyinip süslendiğimde bunu fark etmesini isterim...
" Benden beklediklerini bağırıp çağırarak veya emrederek değil, teşvik edici güzel sözlerle söylesin.
" Bana itimad etsin, ruhen beni desteklesin. Yakın akrabalar arasında da riyaya kaçmadan takdirkar sözler sarfetsin...
" Arasıra da olsa ev işlerinde bana yardımcı olsun...
" Peygamberimizin (sav) Hz. Aişeye (ra) ev işlerinde yardımda bulunduğunu, yırtık elbiseleri dikip ayakkabıları tamir ettiğini unutmasın....
" İyilikle halledebileceğimiz meselelerde zora başvurmasın...
" Şahsiyetime saygısızlık etmesin...
" Bir babanın çocuklarına yapabileceği en büyük iyilik, onların annelerini sevmektir...
" Benden beklediği tatlı dil, güler yüz ve güzel davranışları o da bana göstersin...
" Bencil olmasın, hanımının ve çocuklarının da teneffüse ve gezip dinlenmeye ihtiyaç duyduklarını unutmasın...
" Aşırı kıskançlık ve diktatörlüğün aileyi mutsuzluğa ittiğini aklından çıkarmasın.
" Eşinin ve çocuklarının sevgisini kaybetmek istemiyorsa asla onlara kötü söz söylemesin, sövüp saymasın...
" İyilik etmek istiyorsa önce ailesini düşünsün. Böylece dünyada ve ahirette karlı çıkar.
" Meraklarının, zevklerini ve fikirlerini benimle paylaşsın...
" Her gün eşiyle sohbete zaman ayırsın, çünkü bütün gün onu bekliyorum...
" Hatalarım ve kusurlarımla beni sevsin. Böyle yaparsa eksikliklerimi azaltmaya daha çok gayret ederim...
" Eve p*tlayacak b*mba gibi değil, mütebessim bir çehre ile girsin...
" Arada bir küçük hediyelerle gönlümü hoş etsin....
" Geç vakitlere kadar dışarıda kalmayı alışkanlık haline getirmesin...
" Benden gizli işler yapmasın.son sözü yine kendisi söylesin ama benimle de istişare etsin...
" Kazancına şüpheli veya haram karıştırmasın, evine helal kazanç getirsin.
" Beni başkalarının içinde azarlamasın,...
" Bana dünyalık bir hayat arkadaşı gibi bakmasın, onu cennetteki hurilerden bile kıskanacak kadar çok sevdiğimi bilsin
| |