Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mart 2013, 11:49   Mesaj No:1

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:35
Konular: 784
Beğenildi:132
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Peygamber emaneti yetimlere sahip çıkmalıyız

Peygamber emaneti yetimlere sahip çıkmalıyız

Burak Çan'ın haberi:

Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, her Müslümanın yetimlerin derdiyle dertlenmesi gerektiğini belirterek, “Yetim ve öksüz büyüyen Peygamber Efendimiz (sas) yetimlere ve öksüzlere sahip çıkmıştır” dedi.
İHH Eskişehir Şubesi ile Uluslararası Yunus Emre Öğrenci Derneği (YUDER) tarafından Kurşunlu Külliyesi'nde organize edilen programda ‘yetimlik’ konusu işlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Osman Vahit Özdal Tasavvuf Musiki Grubu’nun söylediği ilahilerin ardından kürsüye gelen YUDER Başkanı Musa Karadaş, yetimler konusunda insanların hassasiyetlerinin azaldığını söyledi.

Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay da her Müslüman'ın yetimlerin derdiyle dertlenmesini, savaşta anne ve babasını kaybeden çocuklara bütün Müslümanların sahip çıkması gerektiğini söyledi. Peygamber Efendimiz’in de (sas) bir yetim olduğunu hatırlatan Ay, “Peygamber Efendimiz (sas) henüz ana rahmindeyken babasını kaybederek yetim kalmış, 6 yaşında da annesini kaybederek öksüz kalmıştır. Efendimiz'e (sas) dedesi Abdulmuttalip sahip çıkmış ve O'nu (sas) Ümmü Eymen isimli dadısı büyütmüştür. Yetim ve öksüz büyüyen Peygamber Efendimiz (sas) yetimlere ve öksüzlere sahip çıkmış, hatta iki kız çocuğunu, Hz. Ayşe validemizle beraber evlenecek çağa kadar bakıp büyütmüşlerdir.” diye konuştu.

Müftü Ay, hanımların lüks ve israftan kaçınmaları gerektiğini ve fazladan alacakları bir elbise yerine, onun parasıyla yetimlere destek çıkmalarını söyledi. “Peygamber Efendimiz'in (sas), Hz. Ayşe annemize, ‘Ahirette benimle bir arada olmak istiyorsan yetimlere sahip çık ve üzerindeki elbiseler parçalanıncaya kadar yenilerini alma’ dediği rivayet edilmiştir.” diyen Ay, İslam dünyasının yeteri kadar yetimlerine sahip çıkmadığına vurgu yaptı.
Cihan
alıntıdır

Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 6358 14 Temmuz 2015 13:14
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 4216 14 Temmuz 2015 13:06
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 5100 14 Temmuz 2015 13:00
Ramazan-oruç ve çocuğa kazandırdıkları Çocuk ve Aile Sağlığı Mihrinaz 2 2844 14 Temmuz 2015 12:23
çocuk eğitiminde ceza hiç mi olmamalı? Çocuk ve Aile Sağlığı EyMeN&TaLhA 0 2541 14 Temmuz 2015 12:03