Alıntı:
Bedia Özdemir Tokel Üyemizden Alıntı
Arkadaşlar,kıymetli yorumlarınızı gördüm.Ancak internet ortamında olmadığımdan cevap veremiyorum.Amma daha sonra cevaplayacağım inşallah.
İkinci olarak da boşanmalara ne gibi çözümler düşünüyorsunuz yada boşanmalar nasıl en aza indirilebilr.?Fikirlerinizi yazarsanız çözüm yazılarını da beraber oluşturmuş oluruz.Yorumlarınızı bekliyorum. |
Hocam üç bölümlük yazınızı beğenerek okudum ve devamınıda bekliyoruz inşALLAH .Ufak bir yorumda ben eklemek isterim.
Batıda evlilik kadını ve erkeği yanyana ama birbirinden bağımsız eşler aile değil ve iki ayrı bütün olarak kabul edilirken :alileyi merkeze alan islam erkek ve kadını aileyi kuran bütünün iki parçası olarak görür.bu iki parça bir bütünü oluşturarak birbirini tamamlar.İslam erkeğe derki ''sen kadının için örtüsün''Ardından kadına döner derki:''sen erkeğin için örtüsün ''görüyoruzki islamda kadın erkek ilişkileri aile merkezli düşünülür.Biz bir ailenin ortağı değiliz. bilakis biz ''bir''iz.Bu''bir''in adıda ailedir.Yani ortama ,geleneklere,kendi aklımıza,göre değilde
islam göre yaşarsak ne toplumda ne toplumun çekirdeği olan ailede yıkımlar olmaz sanıyorum.