Hicret etsem beni de alır mısn MEDİNE ...
BENİ DE ALIR MISIN MEDİNE?
Ey Münevver Medine!.Ey Gönüller beldesi!..Ey!.Devri cehaletin,mahkumiyet belgesi.Çınlıyor göklerinde,her an Muhammed sesi,Gör ki,yine ehl-i şirk,zulmediyor bu dine,Hicret etsem beni de,alır mısın MEDİNE?..
.
Susadım şefkatine,yine gönlümde serab,Sustu rahlede bülbül,bahçede güller harab,Taşıyor sokaklardan,yine zillet ve şarab;Gör ki, nice alemler,nifak soktu bu dine,Hicret etsem beni de,alır mısın MEDİNE?..
.
Adaletin kendi yok,dillerde kaldı adı,Yeryüzü bir toz duman,kim suçludur,kim kadı!Doğruyu için,söyleyen kul kalmadı,Hep,"İRTİCA" diyorlar,buralarda bu dine,Hicret etsem beni de,alır mısın MEDİNE?..
.
O gözyaşlı kızların,başlarında peruklar,Böyle fetva veriyor,ulemada doruklar.Suspus olmuş,tutulmuş,tüm nefesler soluklar,Çok zoruma gidiyor,yapılanlar bı dine,Hicret etsem beni de,alır mısın MEDİNE?..
.
Bir yanda din taciri,arkadan vurur beni,Bir yanda zorbaların, hiç kızarmayan teni.Elden ele geziyor,dinde reform bülteni;Yeter artık!..Bu cür'et,reva değil bu dine,Hicret etsem beni de,alır mısın MEDİNE?..
.
Çöktü insan fıtratı,payandalar yetmiyor,Ekranlarda çığlıklar,kulağımdan gitmiyor,Soygun,talan,cinayet,çağdaşlıkla (!) bitmiyor;Nesiller küstürüldü,çağlar üstü bu dine,Hicret etsem beni de,alır mısın MEDİNE?..
.
Ey!.Mübarek MEDİNE,Fahri Alem beldesi,Kardeşliğin,barışın,adaletin simgesi,Çınlasın göklerinde,salatü-s selam sesi,Ben ki;kalu belada,teslim oldum bu dine,O yemyeşil kubbene,beni de al MEDİNE
.
BENİDE AL BENİDE ...