`Sümeyye, Peygamber`in Aşkıyla Rabbine Kavuştu`
HSH- Rehber Tv’de öğle saatlerinde yayınlanan Günün İçinden programına telefonla canlı bir bağlantı gerçekleştiren Sümeyye Çelik’in ablası Enise Çelik, kardeşi Sümeyye ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
Diyarbakır`daki tarihi “Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (SAV)” adlı Kutlu Doğum etkinliğine Şırnak`tan katılmak için yola çıkan Peygamber Sevdalısı Sümeyye Çelik (16), elindeki tevhid bayrağıyla Mevlid alanına doğru giderken, ****l bayrak sapının yolda bir inşaatın yüksek gerilim hattına temas etmesiyle elektrik akımına kapılmıştı. Durumu ağır olan Çelik, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. İki gün yatırıldığı hastanede tedavi gören Peygamber aşığı Sümeyye, geçtiğimiz günlerde vefat etti. Şırnak Anadolu İmam Hatip Lisesi 1. Sınıf öğrencisi ve hafızlık talebesi olan Sümeyye, 2011 ve 2012 Şırnak Kutlu Doğum etkinliklerinde okuduğu şiir ile tanınıyordu. Peygamber İçin En Önde Olalım Rehber Tv’de Yunus Emiroğlu’na kardeşi Sümeyye ile ilgili bilinmeyenleri anlatan abla Enise Çelik, “Etkinliğin olduğu gün hastalığımdan dolayı Diyarbakır’a gelememiştim. Program’ın düzenlendiği günün sabahına kadar Diyarbakır’a gitmeyi düşünüyordum. Sümeyye hep diyordu ki; `en öne geçelim en önde olalım en önde olunca peygamberimizi daha iyi hissedebiliriz` Bende `tamam inşallah beraber en öne geçeceğiz` diyordum. Nasip olmadı bana, onlar yola çıktılar ben hastalandığım için evde kaldım." şeklindeki açıklamada bulundu. Ben Şehit Olacağım Kardeşi Sümeyye ile ilgili anılarını anlatan Enise Çelik, “Bir bayrak hazırlamıştık epeyce uzundu. `En yüksek bizim bayrak olsun` diye. Ablam ve eniştemle beraber olan Sümeyye etkinlik alanına doğru giderken bayrağı kimseye vermiyor, hep `ben taşıyacağım bu bayrağı` diyormuş. En öne doğru aşkla şevkle gitmeye çalışıyormuş. Yatılı Kur’an Kursu’nda kaldığı için bütün etkinliklere katılamıyordu. Kimi zaman izin alma problemi yaşadığı için. Son 1 aydır arkadaşlarıyla konuşurken `ben şehit olacağım` diyormuş. Kutlu Doğum için İmam Hatip lisesinde program hazırlığı yapılıyordu, Sümeyye de o programda Hz. Mescide rolünü üstlenmişti. Anneme sürekli diyordu `ben Hz. Mescide olacağım, bende şehit sahabeler gibi şehit olacağım.` Biz de bunu yeni öğrendik. Sümeyye’nin arkadaşları taziyeye geldiklerinde bunu bize söylediler. Arkadaşları, ` Sümeyye, boş işlerle uğraşmaz boş konuşmaz hep hanım sahabelerin hayatını anlatırdı` diyorlar. Yaşından beklenmedik olgunluk gösterdiğini de kurstaki hocaları söylüyordu. Rabbim öyle nasip etmişti ki, zaten 1 yıldır imam hatip lisesine başladığı için bizden ayrıldı. İmam Hatip lisesine başladığından beri Rabbim onu seçmişti ve onu bizden alarak Cennetine aldı.” şeklinde konuştu. Resulünün Aşkıyla Rabbine Kavuştu Kardeşi Sümeyye ile ilgili anılarını anlatmaya devam eden abla Enise, “Sümeyye o şiire hazırlanırken hep yanındaydım. Özellikle Peygamber Efendimizin vefatını anlatan satırlara gelince hep ağlıyor kendini tutamıyordu. Zaten vefat ettikten sonra da biz hep onun söylediği o son cümleyi aklımıza getiriyorduk. Peygamberimizin vefatından sonra daha büyük bir musibet görmedi bu ümmet ve görmeyecek. Biz inanıyoruz ki o bayrağın altında Resulünün aşkıyla koştu oraya. Rabbim onu şehitler mertebesine aldı. Cenazesi yıkanırken ablalar şahitlik etmişler alnında “Lailahe illallah Muhammed Resulallah” yazısının belirdiğine. Rabbim bize de öyle bir yol nasip etsin öyle bir ölüm nasip etsin. Ben hep onun gibi bir gelin olmayı hayal ediyordum ama o benden önce davrandı. Ahirete gelin olarak gitti. Hz. Musab bin Umeyr gibi sancağın altında şehit olmak ona da nasib oldu. Hepimizin önüne geçti. Demek ki o en öne geçelim derken şehadeti kastediyormuş.” ifadelerini kullandı. Hürseda Haber Sümmeye çelik kardeşimiz 2012 şırnak peygamber sevdalıları kutlu doğumda peygamberimiz s.a.v için okuduğu kürtçe naat, dinleyince ağlamamak elden değil. Peygamberimize olan sevgisi bağlılığı o kadar güzel anlatmış ki. Rabbim şehide kardeşimize rahmetiyle sevindirsin inşaALLAH.
[YT]PMIRP1Q3VqI[/YT]