Cevap: türk dili kodlamaları TÜRK DİLİ-2 6. ÜNİTEDEN BAZI KODLAMALAR daha çok Psikoloji eğitim ve diğer sosyal bilimlerdeki bilimsel yazıların hazırlanmasında tercih edilen yazım stili aşağıdakilerden hangisidir A-CONSOR B-AMA C-APA *psikoloji kelimesini görünce APA kelimesinde de P harfini görünce hemen çağrışım yapıyor -------------------------------------------- tıp, sağlık bilimleri ve biyolojik bilimler alanındaki bilimsel yazıların hazırlanmasında tercih edilen yazım stili aşağıdakilerden hangisidir A-APA B-AMA C-MLA *AMA kelimesindeki M harfi medical anlamında hemen tıp ve sağlık bilimleri aklıma geliyor --------------------------- ekonomik, Politik ve Sosyopolitik bilimler alanındaki bilimsel yazıların yazılmasında yararlanılan yazı stili aşağıdakilerden hangisidir A-APSA B-APA C-ASA ---------------------------------------- edebiyat, sanat, dil ve tarih bilimlerindeki bilimsel yazıların tercih edilen yazı stili aşağıdakilerden hangisidir A-MLA B-APSA C-CONSORT mihrinaz MLA kelimesini imla kelimesinden çağrışım yaparak buluyormuş hepimiz az çok ingilizce biliyoruz benim çağrışımım da şu ingilizcede dil Language demek ondan çağrışımla L harfini görünce buluyorum |