Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Mayıs 2013, 23:14   Mesaj No:2

yus-sel

Medineweb Acemi Üyesi
yus-sel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:yus-sel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22873
Üyelik T.: 12 Aralık 2012
Arkadaşları:2
Memleket:KONYA
Konular: 1
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Önlisans İlahiyat Temel Bilgi Teknolojileri 1.-7. Ünite Soruları ve Cevapları

Temel Bilgi Teknolojileri

1.ünite
*bilgi işlem süreçleri 10 tanedir bunlar; sınama saklama sıralama çoğaltma sınıflandırma özetleme erişim iletme hesaplama kaydetme *Bilgi teknolojileri 2 ye ayrılır-maddi cihazlar-kavramsal araçlar *Eğer soruda bir örnek veriliyorsa bu örnektede eskiye oranla düşüş varsa bunun sebebi SEÇENEKLERİN ARTMIŞ OLMASIDIR. *Girilen veriler üzerinde işlem yapan bilgisayar birimine İŞLEMCİ denir. *Bilginin öneminin artmasının sebebi BİLGİ İŞLEM TEKNOLOJİLERİNİN gelişmesidir. *Bilgi işlem sürecinin HAMMADDESİ VERİDİR. *bir başarı değerlendirilmesi sorusu varsa zorunlu olan işlem HESAPLAMA olur. *Bilgisayar kullanımını zorunlu kılan neden Bilgisayarın tekrarlı işlemleri sıkılmadan ve hatasız yapmasıdır. *Toplumsal dönüşüm sırası AVCI TOPLAYICI-TARIM-SANAYİ-BİLGİDİR. *bilgi toplum çoğunluğu geçimini sembol işleyerek kazanır. *bilgi işlem sürecinin sonunda elde edilen mamule BİLGİ denir.
2.ünite
*bilgisayarın temel kurallarının kaydedildiği ve işlemci tarafından okunabilen ancak değiştirelemeyen verileri içeren bellek ROM bellek denir. *girilen veriler üzerinde işlem yapan pc birimine İŞLEMCİ denir. *ana bellek işlemcinin ne yapacağını ve yapacağı işi hangi verilerin üzerinden gerçekleştireceğinin saklandığı birimdir. *Giriş çıkış birimleri giriş birimleri klavye giriş birimleri:fare çıkış birimleri:yazıcıçıkış birimleri :ekran *kullanıcının bilgisayara komut ve veri girişi yapmasını bilgisayardan kullanıcıya uyarı yada sonuçları iletmesini sağlayan birimlere genel olarak verilen adın adıdır GİRİŞ ÇIKIŞ BİRİMLERİ*top biçimindeki parçasının elle döndürülmesi sayesinde bilgisayara veri girişini sağlayan bilgisayar birimine iz topu denir. *yazıcılar 3 kısma ayrılır.-satır yazıcı: bir satırı bir kerede basar-nokta vuruşlu yazıcı:bir sütun halinde dizilmiş olan iğnelerin mürekkep şeklinde vurmasıyla oluşur-sayfa yazıcı:adından belli olduğu üzere sayfa halinde yazdırır. *bilgisayar bileşenlerin eşgüdümünü sağlamak için gereken bilgiler DENETİM YOLU aracılığıyla sağlanır *yardımcı bellek / komut yada sonuçları saklarlar... bunlar sabit disk, disketler, cdler, dvdler, teyp, kartuş...bir GB 1000 MB'tan büyük bir cd kapasitesi 700 MB En yüksek kapasite DVD LERE aittir. Buda CDlerin ortalama 20 katı. onlardan önceki büyüklük kapasitesi sabit diske aittir. en küçük kapasitesi olan yardımcı bellek diskettir türü KB 'dir. *Pe belirli bir işi gerçekleştirebilmesi için verilen komutların toplamına Program denir. *merkezi işlem birinde bulunan bellek türüne ANA BELLEK denir..(L.Y)
3.Ünite

*Bilgisayar sistemi 2 temel bileşenden meydana gelir. biri donanım diğeri yazılım... *pc programcılarının hayatını kolaylaştırmak amacıyla gelişmiş özel bilgisayar proggramlarına birleştirici dil denir. *kullanıcı açısından öğrenilmesi daha kolay olan ve bütün bilgisayar sistemlerinde geçerli olan terimlerle program yazımını sağlayan sistem yorumlayıcı ve derleyiciler olur. *birleştirici dil yorumlayıcı ve derleyiciler birer PC programıdır.kullanıcının yazdığı programın bilgisayarın diline tercüme edilmesini sağlarlar. *yazılım bir bilgisayar programıdır. *işlemcinin işleyeceği komutlar ana belleğe işlemci tarafından yerleştirilir. *bilgisayarın en temel yazılımı işletim sistemidir. *derleyici bir yazılımdır.. *programcının yazdığı programı birleştirici dil makine diline çevirir. *programlama dili bilme ihtiyacının azalmasının nedeni paket programların yaygınlaşmasıdır. *hazır bordro programları bir uygulama yazılımıdır. *işletim sistemi bir tür yazılımdır. *işletim sisteminin görevlerinden biri çevre birimlerini denetlemek.. *bilgisayar kaynaklarını yöneten birim işletim sistemidir....

4.Ünite

*İşletim sisteminin görevi:kullanıcı olarak girdiğimiz tüm girdileri bilgisayarın ve kullandığımız programların anlayacağı şekilde yorumlayıp istediğimiz sonuçları üretmektir. *bir kitaplığın raf çekmece ve dolap gibi temel bölümleri bilgisayar sistemleri terimlerinden sürücüyü temsil eder. *bir işletmede aynı anda birden fazla kullanıcının bilgisayar kaynaklarından yararlanması için kullanılabilecek işletim sistemi türüne ÇOKLU KULLANICI İŞLETİM SİSTEMİ denir. *işletim sistemi bilgisayarın donanım ve yazılım kaynaklarını yönetir. *işletim sistemi uygulamalarla donanım arasındaki iletişimi sağlar. *işletim sistemi kullanıcıların girdiler pc'nin ve programın anlaacağı şekilde yorumlar. *işletim sistemi.ekran ve modem gibi harici öğelerin çalışmasını düzenler. *bilgisayarım simgesinde denetim masasında yer alır. *aynı anda farklı uygulamaların çalıştırıldığı bir masaüstü bilgisayarda tek kullanıcı çoklu görev işletim sistemi uygulanır. *ana bellek büyüklüğü ölçü birimi MB 'tır. *açık olan pencereler arasında gezinmesini sağlayan tuşlar alt/sekme'dir. *gerçek zamanlı işletim sistemi:değişik makine birimlerini bilimsel çalışmalarda kullanılan araç ve gereçleri ve endüstriyel sistemleri kontrol etmek için kullanırlar. *tek kullanıcılar tek görev:avuç içi bilgisayarların işletim sistemi örneği olablir....

5.Ünite

*büro yazılımını açmak için sırasıyla:başlat programlar seç ... *büro yazılımını kapatmak için ekranın sağ üstündeki (x)düğmesi yada dosya çıkış veya kapat. *kes kopyala yapıştır düzenin içindedir. *herhangibir yazılımı ilk açtığımızda karşımıza çıkan prtak araç çubukları standart-biçimlendirme-çizim... *standart:dosya ve düzen menüsüne ilişkin ortak düğmedir. biçimlendirme:biçim ve düzen menülerine ilişkin ortak düğmedir. çizim:Ekle ve düzen menülerine ilişkin ortak düğmedir. *standart araç çubuğundaki disket şeklindeki düğme dosyayı saklamaya yarar. *ekrandaki sürekli görünen ve çalışırken bazen kullanıcıyı rahasız eden araç şeklindeki animasyonun görünmemesi için yapılması gereken işlem yardım menüsünden ofis yardımcısını gizle komutunu tıklamak.....

6.Ünite

*Pc karakter unsurunu tanır.
*daha önce yaratılan bir metni geri çağırıp üzerinde işlem yapmak için
word programından dosya menüsü kullanılır.
*yazılan metindeki karakter ve parafraf özellikleri biçim menüsünden
düzenlenir.
*kelime işlemcilerin daktiloya göre üstünlükleri:
-metinleri sonradan kullanabilmek için saklamak
-yaratılan belgeye resim eklemek
-yazıları blok halinde sağa sola yaslamak
-karakterleri ve görünümlerini değiştirebilmek

*kelime işlemci programları yaratılan belgeleri genel olarak döküman
biçiminde saklar.
*yeni adla kaydet penceresi belge daha önceden kaydedildiğinde
kullanılmaz..
*kelimeleri bölmeden satır sonundan otomatik olarak diğer satıra geçiş
özelliğine kelimeleri kaydırma denir.
*kelime işlemci kavramını en iyi tanımlayan cümle:metin yaratmayı
düzeltmeyi ve saklamayı kolaylaştıran yazılımçç
*kelime işlemci programlarında metinlerin yazıldığı ve düzenlendiği alana
sayfa denir.

7.Ünite

*-örnek olarak ahmet bey bir önceki yıl dolardaki aşırı artışın
gerçekleşmediği ve doların aylık ortalama %5 arttığı durumda bu yıl ki
kazancının ne olabileceğini görmek için işlem tablosu kullanmıştır. Bu
durumda Ahmet bey işlem tablolarının EĞER TÜRÜ SORULAR SORMAK özelliğinden
yararlanmıştır.
*-işlem tablosunun genel özelliği
-sunmak
-eğer türü sorular sormak
-yorumlamaya yardımcı olmak
-hesaplamak

*B1'den B3'e kadar olan hücrelerdeki değerlerden A1'den A4 değerleri
çıkarmak için kurulan formül:
=(A1:A4)-(B1:B3)

=(A1+A2+A3+A4+A5)=? Formülünün yazılışı,
TOPLA((A1:A5):(A8: A11))
*herhangi bir veriyi girmek için yapılması gereken ilk işlem hücreyi aktif
hale getirmektir.
*formül ve fonksiyonların işlem tablolarının karmaşık hesaplamaları ve
işlemleri kolaylaştırmadan sonra kullanıcılara sağladığı en önemli
kolaylık KENDİLİĞİNDEN GÜNCELLEMEDİR.
*sütın genişliğini fareyi kullanarak arttırmak için yapılması gereken ilk
işlem sütın etiketinin yan kenarına imlecin getirilmesidir.
*hizalama:hücre içindeki değerlerin yerleşimlerini değiştirir.