Konu Başlıkları: imam nikahiyla alakali bir soru
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Temmuz 2013, 16:26   Mesaj No:26

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Memleket:Kayıp bir Kentten
Konular: 146
Beğenildi:312
Beğendi:100
Takdirleri:3844
Takdir Et:
Standart Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru

Alıntı:
azamet90 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
haklisiniz efendim ancak Ben uyusturucuyu yeni biraktim beynimde az sorunlar var bi gidiom bi geliom Ben esime sovdumde ve sart kosmustum bu saate kadar belli bisey olmazsa bosarim demistim napmaliyim dagildik ve Ben onunla buyudum simdi Ben bi baskasiyla yasayamam yardim edin

Esselamu aleyküm evvela Fecr Hoca kardeşimizden Allah razı olsun size gerekeni açıklamış , lakin eğer uyuşturucuyu yeni bıraktınız ise ki evlenirken kullanıyorsunuz demektir bu zaten bu durumda evlenmeniz bir kere baştan haramdır kardeşim, bir gidip bir gelmekle yani aklı başta olmayan içki, madde gibi durumlardan etkilenen kişilerin zaten evlenmesi ilerideki çıkacak sorunlardan dolayı haramdır. İkincisi ne acıdır ki sizin gibi nikahın mahiyetini bilmeyen ve bu gibi söylevlere dikkat etmeyen ve üzülürek belirtmek isterimki bu nedenle hanımında boş holduğu halde yinede beraber yaşayan nice insanlar mevcut....

Nikahın şartlarını , farziyet, vücubiyet, sünnete uygunluğunu bilmeyen ve bu şekilde birde Alllahın emri Peygamberim kavli diye başlayan kişilere Allah hidayet etsin, zamanın kanayan yaralarından birisi umarım bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapılır.

Birde şunu eklemek isterim eşinizin bu konuda fikrini bilmeden fetva vermek yanlış olur, eğer kendisi bu konuda kararlı ve sizinle yaşamak istemiyorsa bunuda göz önüne almak gerekir. Evet kadına nikah esnasında boşanma yetkisi verilmişse boşanabilir ama şiddete mağdur kalan bir kadının her an boşama yetkisi vardır. Bundan dolayı sizin anlattığınız olayda eşinizin ve geçiminizin de ön planda tutulması lazımdır. Olayları iki kişi tarafından dinleyip en doğru fetva o şekilde verilir....

vesselam veddua