Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Temmuz 2013, 23:30   Mesaj No:3

dosdogru

Medineweb Acemi Üyesi
Durumu:dosdogru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 30244
Üyelik T.: 26 Temmuz 2013
Arkadaşları:0
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Sigara içmek haram mi?

Kusuruma bakmayın ama pek öyle dediğiniz gibi olmuyor.
ben bildiğiniz alışveriş yaparken tüm aldıklarımın içindekiler kısmını okuyan birisiyim. bakanlık onaylı satılan ürünlerin çoğu saglıga zararlı. ve bu ürünler heryerde olan ürünler. gıda pazarının neredeyse %90 ını belli markalar ele geçirmiş durumda. insanlar da haliyle bunları almak zorunda kalıyor.
helal gıda sertifikalı ürünleri de inceledim.açıkçası marka olarak sayıca çok az ve herkesin bulabilecegi markalar değil. helalli haramlık konusu benim yazdığım o yahudi markaları ile ilgili kısımla ilgili bir çözüm olabilir. millet bu şekilde bakıp bu helal ürünleri tercih edebilir. ancak dediğim gibi heryeri yahudi markaları istila etmişken, bunu nasıl yapabilecekler bu bir soru işareti.
bir diğer soru işareti de bu helal gıda sertifikasındaki kıstasların ne olduğu, hangi marka neye göre helaldir? yerli markalardan diğerleri neden helal değildir.
bir nokta daha, benim o yukarıda saydıgım tatlandırıcı, kanserojen maddeler, GDO, renklendiriciler, bu tip daha birçok insanın genetiğini değiştiren ve ölümcül hastalıklara sebep olan maddeleri tespit edecek ölçecek laboratuvar,ekipman,teknik ekip,vs. gibi kaynaklara sahip mi bunu belirleyenler ? Burası da çok büyük bir soru işareti.
Müslüman bu tip durumlarda kılı kırk yaran olmalı bence. Ama bu konuda kimsenin bir çabası yok maalesef çok sıkıntılı bir durum