Cevap: Yediğimiz yiyeceklere dikkat ediyormuyuz?
İslami kriterler neler işte ben onu da açıklamalarını istiyorum. Çünkü gerçekten İslami kriterlere göre belirlenmiyor bu ürünlerin helalliği haramlığı, daha dogrusu insan sağlığına zararlı mı yoksa yararsız mı?
Mesela yani marka vermek istemedim ama helal gıda sertifikası almış bir marka tadelle ürünü,
internetten bakıyorsunuz helal gıda sertifikalı,
bir de ürününün içeriğine bakıyorsunuz:
İçindekiler : ( 176 kalori )
Şeker, Süt Tozu, Fındık %26, Kakao Yağı, Kakao Kitlesi, Peynir Altı Suyu Tozu, Doğal Aroma,
Emülgator / Soya Lesitini * .
Yine Helal Gıda Sertifikalı Afia markalı çikolatalarda da soya lestini olduğu yazılmış internette, hatta Helal Gıda Sertifikası İnternet Sitesinin yorumlarında yazılmış.
Bebek mamalarından krem peynire, gofretten ekmeğe, sakızdan margarine pek çok ürünün içeriğinde E 322 katkı maddesi, yani Soya lesitini bulunuyor.(GDO)
GDO'ların %99'u sadece 2 özellik taşır:
1) Böcek öldüren zehir içermek.
2) Yabancı otları yok eden kimyasal ilaçlara dayanıklı olmak.
Yarın öbür gün Allah korusun çocuklarımız cocuk yaşta kanser olacaklar bu ürünler yüzünden.
Anlıyacağınız daha kimse işin bilincinde değil. Kimse yeterli bilgiye sahip de değil. Artık helal haramlık, içinde domuz yağı var mı, efendim temiz yerde mi üretilmiş, İslamı usullere göre mi kesilmiş gibi gibi kıstaslardan ibaret değil. Bu kadar basit değil. Öyle bileşenler katılıyor ki ürünlerin içine, ve çok da güzel gizleniyor pazarlanıyor. Hem bunları tespit edecek ekipmanlara sahip olunmalı, hem de daha önemlisi yeterli donanıma sahip insanlar çalıştırılmalı. Maşallah bizim denetleme yapan kurumlardaki insanlarımız dünyadan bir haberler.
|