Cevap: Yediğimiz yiyeceklere dikkat ediyormuyuz?
Mesela bir şey daha,
daha geçen (marka vermiyorum ama siz tahmin ediyorsunuzdur.) kolanın içeriğinde, alkol olduğu tespit edildi. Ayrıca kolanın içersinde kireçlenmeye neden olan maddelerin bulunduğu, ve yine kanser belirtilerinin ortaya çıkmasını engelleyici bileşenlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Daha diğer zararlarını saymıyorum, kan şekerini aşırı yükseltmesi, karaciğer yağlanmasına sebep olması, dişleri çürütmesi, mideyi delmesi, Fosforik Asit ise özellikle kadınlarda kemiklerin daha kolay kırılmasına neden olması,kas hastalıklarına neden olması, bunlara onlarca daha ekleyebilirim.
Karmin maddesi mesela renklendiricidir. Cochineal adı verilen böceklerden elde edilir. Şampuan ve kozmetik sanayinde kullanılır.
Yine yapay Tatlandırıcılar örneğin Aspartam E951, Asesülfan E950, Sakarin E954. Bu maddelerin Alzheimer riski oluşturduğu bildirilmektedir. Özellikle aspartamın çocukların zihinsel gelişimlerini olumsuz etkilediği klinik deneylerle ispatlanmıştır. Aspartam Zero Kolalarda çok fazla bulunuyor, ve yine sakızların neredeyse hepsinde bulunuyor.
% 5 Oranında Etil Alkol: TSE’nin gazozların genel özellikleri adlı tabloda etil alkol bulunabileceği belirtiyor , devlet onay veriyor buna şaşılacak şey.
Şimdi bu ürünler ramazanda zangır zangır reklam yapıyorlar. Sofranızın bereketi diye. Ve buna bu ülkede izin veriliyor. Öyle içler acısı ki halimiz.
Sigarayı yasaklayan yönergeye destek veriyorum. Ancak hemen ardından bu ülkede kola ve türevleri de yasaklanmalı. Tabi eğer yetkili kişilerin buna cesareti varsa. Çünkü bence şuan dünyadaki en büyük iki kola markası siz biliyorsunuz onları, devlet yıkacak güce sahiptirler kesinlikle yasaklayamazsınız ve denetleyemezsiniz de. Sadece denetlemiş gibi yaparsınız, halk da bunu yer güvenle içer.
|