23 Eylül 2013, 18:21
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 Arkadaşları:32 Cinsiyet:Bay Memleket:İst Yaş:39 Mesaj:
3.185 Konular:
1383 Beğenildi:176 Beğendi:17 Takdirleri:216 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Müteşabih Müslümanlar & Mehmet Alagaş 2013 Müteşabih Müslümanlar & Mehmet Alagaş 2013 Müteşabih Müslümanlar & Mehmet Alagaş 2013
Böylesi sapmaların acı neticesi ise ümmet coğrafyasında görüldüğü gibidir.Nitekim itikad düzleminde Kur’an-ı Kerim’in tümüne iman etmelerine rağmen amel düzleminde Kitab’ı parçalara ayıran, aynı konuda nazil olan benzer-müteşabih ayetlere bir bütün olarak yaklaşmayan, dünyevi konumlarına ve beklentilerine uygun gördükleri müteşabih ayetleri kendi te’villerine göre yaşarken diğerlerini gözardı eden bu müteşabih müslümanlar, hepbir ağızdan “Biz ümmet-i Muhammediz” diyen müslümanlardır.
Kur’an bütünlüğünden koparılmış müteşabih ayetlerin peşine düşen müslümanlar,Kur’anda beyan edilen muhkem müslüman kimliğinden uzaklaşarak müteşabih kimliklere yönelmekte ve istemeseler de birbirlerinden ayrı, birbirlerine muhalif olmaktadırlar. Nitekim dünya müslümanlarının küçük bir kısmı itikatta muhkem amelde müteşabih iken büyük bir çoğunluğu ne yazık ki itikat ve amelde müteşabihtir.
Kur’an’ı bir bütün olarak dikkate almadıkları için eksik ve parça kimliklerle yaşayan bu müslümanlar, müteşabih ayetler gibi bazı hususlarda birbirlerine benzeseler de İslami anlayışları, İslami yaşayışları ve olaylar karşısındaki İslami tavırları birbirinden farklıdır.
Müslümanız diyerek kendilerini Kur’an’a nisbet etmelerine rağmen bunlar ne yazık ki muhkem Kitab’ın müteşabih müslümanlarıdır.Genel düzlemdeki bu gafletten sakınabilmeniz için müteşabih kimlikleri bir an önce muhkemleştirmeniz gerekmektedir.Elbetteki bu kimliklerin muhkemleşmesi, bu kimliklerde esas alınan müteşabih ayetlerin muhkemleşmesiyle mümkün olacaktır.
Çünkü Kur’an-ı Kerim bütünlüğünde muhkemleşmemiş her müteşabih ayetin bu ümmette bir karşılığı bulunmakta ve hiç istenmese de farklı farklı benzer ayetlerin peşine düşen büyük kalabalıklar müteşabih kimliklerde yaşamaya mahkum olmaktadır. Kitab’ı aralarında parça parça yapıp kendileri de parçalara, gruplara ayrılanlara benzemek ve onların bir kısmıyla müteşabih olmak istemiyorsanız, muhkem olan Kitab’ınıza bir bütün olarak yaklaşmalı ve bu Kitab bütünlüğünde size sunulan muhkem kimliğe sahip çıkmalısınız.
Mehmed Alagaş – MÜTEŞABİH MÜSLÜMANLAR Sırt Yazısı
------------------------------------------ Mehmed Alagaş, Haziran ayında Müteşabih Müslümanlar adını verdiği taze kitap çalışmasıyla okurlarına selam verdi.
Kur'an ağırlıklı çalışmalarıyla tanıyıp bildiğimiz değerli yazarımız Mehmed Alagaş, Haziran ayında Müteşabih Müslümanlar adını verdiği taze kitap çalışmasıyla, yine İnsan Dergisi Yayınları'ndan okurlarına selam verdi. Son iki kitap çalışmaları olan Sona Son Kala ve 2012 ve İki Deniz Arası eserlerinin bir anlamda devamı niteliğinde olan bu çalışma, yazarımızın düşünce imbiğinden ayetleri süzerek okurlara ulaştırmasıdır.
Alagaş, diğer eserlerinde de olduğu gibi, Kur'an üzerine, ayetlerin içeriğine doğru yaptığı derin yolculuklardan sıyrılarak düşüncelerini paylaştığı bir eser olan Müteşabih Müslümanlar, şu sıcak yaz günlerinde okurunu serinletici mahiyette duruyor. 31. kitap çalışmasıyla yazarlık yoluna devam eden Mehmed Alagaş'a hayırlı ömürler diliyoruz Rabbimizden.
Fatih Pala haber verdi |
| |