Cevap: GÜNCEL MANASIYLA[Lailahe illAllah] VE MANASI
Sayın Uyarıcı,
muhatabımın cümlelerini cımbızla çekip istediğim şekle sokma huyum yoktur.kafamdaki düşünceleri muhatabıma söyletme derdin de değilim.
bazılarının kitaba uymak yerine kitabına uydurmak gibi.
yine bazılarının Resulullahı istediği gibi konuşturma(uydurma hadis furyası) gibi..
yukarıdaki makaleyı okumadığımı yada sizin gibi anlamadığımı sizin gibi anlamak zorunda olmak zorunluymuşum gibi bir dik kafa ile klavyeye madem sarıldınız.
İzninizle açalım konuyu.
bakalım makale haricilikle alakası varmı yokmu ?
Konu dağılamaması için tasnif edelim biraz.
1-Allah içkiyi haram kılmıştır. Bir kişi çıkar da içkinin satışını serbest bırakır, buna izin verir ve içki içilmesi, satılması serbesttir diye bir kanun çıkarırsa, bu kişi "içki helaldir" demese bile kendisini ilah olarak ilan etmiş ve tağut olmuş olur. Velev ki müslüman olduğunu iddia etmiş olsun sonuç değişmez. denilmiş. ve eklemişsiniz ki Siz anladığım kadarıyla yukarıdaki makaleyi anlamadan cevap yazmışsınız.Yukarıdaki yazının büyük günah işlemeyle ne alakası vardır bunu açıklarmısınız. demişsiniz.
-------------------------------------------------------------
yukarıdaki düşünce kebire yani büyük günah konusuna girmektedir.içki kebairdendir.haram olduğunu inkar etmediğiniz sürece kebairdesiniz küfür değil. bu verilmiş örneğe yani içki haramdır kabul ediyorum ama satarım içerim diyenlere bakalım islami okullar ne demişlerdir.
haramdır ama kabul etmiyorum diyene zaten ittifakla küfürdür konumuz bu değil.
haramdır ama haramlığını kabul etmekle birlikte içerim satarım diyene islam okullarından verilen cevaplar. cebriye : benim iradem yoktur.buna Allah karar vermiştir.içmişsem Allah içirmiştir.dolayısıyla ben masumum.ve büyük günahlar inkar edilmediği sürece sorun yok.kişi mümindir. kaderiye: içki içiyorsam bu benim tercihimdir.Allah ile alakası yoktur.iradem var kader yoktur.büyük günahlar inkar edilmediği sürece sorun yok.kişi mümindir. hasani basri : bunlar kafir değil ama münafıktır. mutezile :bunlar kafir değil ama müminde değil.tevbe ederse imana etmezse küfre girer. cumhur ulema(4 mezhep) : bunlar asi mümindir. murcie: kafir değildirler ama akibetlerinide bilmiyoruz.Allaha havale en doğrusu. HARİCİLER : bunlar kesinlikle kafirdir.
şimdi soruyorum konuyu anlamışmıyım anlamamışmıyım? harici kafası bir makale dediğimde manzara buydu.
zaman bulsam devam edeceğim sorularınıza cevap vermeye.
__________________ Büyükler fikirleri, Ortalar olayları, Küçükler kişileri tartışır.
|