Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Kasım 2013, 16:17   Mesaj No:7

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Memleket:Kayıp bir Kentten
Konular: 145
Beğenildi:308
Beğendi:97
Takdirleri:3844
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

1.Yöneticiler Allah’ın hükümlerini bir kenara atıp kendi hükümleriyle hükmediyorlar yani bir nevi rablik iddiasında bulunuyorlar bunlara karşı tepkimiz nasıl olmalı?

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2. Okullarda şirk düzeni var, çocukları zorunlu olarak buralara gönderdiğimizde imanımız zarar görür mü?

Eğtim sistemi dediğiniz gibi yanlış uygulamalar ve öğretiler sunmaktadır. Bunu kabullenmemek yada bu hakk tır demek yanlış olur. Lakin bu zaruret olduğundan ve eğtim sisteminin bu olduğundan dolayı elbetteki çocuklarımıza eğtim aldırmak zorundayız, aslında soruyu bu şekidle değilde , bu eğtim sisteminde dikkat etmemiz gerek şey nedir diye sormak çözümüde beraberinde getirecektir.

Unutmayın bilgi amel etme zorunluluğu olan birşey değildir. Öğrenmek ayrı onu tatbik etmek ayrıdır kardeşim, biz eğer çocuklarımıza eğtim yaşlarından okul eğtimlerine kadar gereken hassasiyet ve bilgiyi, yaşantı, hal ve hareketlerimizle vermiş isek zaten eğtim aşamasında aldığı bilgileri ayırt edecek seviyeye gelmiştir demek, bundan dolayı siz evladınıza zarar kabul etmeyen bir iman yüklerseniz ona bu eğtim süresince verilen bir kaç bidat bilgi onu etkilemeyecektir.

Unutmamak lazım ki çocuklara sadece bahsettiğiniz eğtimler değil dini eğtimde verilmekte burda da bu eğtimi verecek şahıslara iş düşmekteki maalesef müfredatını genişletemeyen ve sadece okutup gecen bu eğitmenlerede suç bulmak gerekiyor. İnşallah kendilerini sırf işçi olarak değilde islama hizmetci görürlerde o pırılpırıl evlatlarımızı ellerinden geldiğince muhafazaya çalışırlar ....

3. Zorunlu olarak askere gitmek, putlarının önünde saygı duruşu durmak veya yemin törenine katılmak bunlar imanımıza zarar verir mi?

Zorunlu olarak ifadesi çok karmaşık bir ifade değilmi sizce ...? Siz Türk iseniz ve Türkiye devletinde yaşıyorsanız bu zorunluluk değil görev niteliğini alır kardeşim yine bu soruyuda Askerlikte dikta edimeye çalışılan bazı şeylerden kendimizi nasıl koruruz diye sorsaydınız belki sonuca daha kolay ulaşılırdı değilmi...?

Askerlik görevini yapmamak ve bunu yaparkende bu tarz şeyleri bahane etmek aslında dolaylı yoldan Devlete baş kaldırmaktır. Oysa bu Devlet senin yaşadığın ve hayat srdüğün yerdir. Burda devlet sana değil seb devlete uymak zorundasın yoksa işin içinden çıkmak zorlaşır yada sen bu devleti terk etmek zorunda kalırsınki istediğin standartlarda başka bir devlette olmadığına göre kendi düşüncelerinde kaybolup gitmek zorunda kalırsın ....

Daha iyi anlayasınız diye kendimizden örnek verelim , Her Türk vatandaşı gibi bizde askerlik yaptık ve askerlik süresince bu bahsettiğiniz yanlış ve islam dışı uygulamalarla karşılatık ama imanımız zedelendimi , hamd olsun Asla zedelenmedi ... Peki biz isyan etmek yerine ne yaptık ...?

İslama uygun olmayan söylevlerde sustuk buna kimse karışamaz karışmadıda bu vebale bu sayede girmedik , yemin ederken söylenmesi uygun olmayan yerleri söylemedik ve içimizden kendimizce dualarda bulunduk , namaz kılınmayacak denildi biz namazlarımızı aksatmadık , namaz mı kılıyorsun diyenlere Peygamber ocağına namaz yakışır dedik susturduk, Tanrımıza hamd olsun yazılanı biz bağıra bağıra Allahımıza hamd olsun diye okuduk ,

Şimdi soruyorum sizce imanımız zarar görmüşmüdür ? Yoksa dahada alevlenmişmidir ?

Ya tam tersini yapıp bu olaylarda isyan etseydik, okumuyorum, demiyorum , saymıyorum deseydik ne olurdu ? İşte o zaman dediğiniz gibi zorlamalar başlardı, cezalar ve yaptırımlar başlardı belki olan imanımızı o zaman zedelerdik değilmi...?

4. Müftülüklerin sitesinden cuma hutbelerine ulaşmak mümkün, İslam düşmanlarının isimlerinin anılacağı o haftalarda cuma namazına gitmiyoruz. Bu konuda yanlış mı yapıyoruz? Yoksa içimiz rahat etmiyor huzur bulmuyor hocam.

Öncelikle şunu belirtmek isterim bu şekilde bir hutbe yayınlanıyorsa bu demek değildirki imam kalkıp bu hutbeyi okuyacak öyle değilmi, yanlışmı biliyorum düzeltin lütfen eğer bilgi sahibi varsa , imamlar bu hutbeleri alıp okuyabileceği gibi kendileride hutbe hazırlayıp okuyabilir değilmi ? Yine burda da kalkıp imamlara iki çift laf etsek bunun çözümüne ulaşmışolacağız aslında ,

Aşağıdaki soruda buna devam etmek istiyorum inşaallah.....

5. Çevremizde hâlâ daha imamların arkasında namaz kılmayanlar var. Peygamber efendimiz (s.a.v)’in 3 hafta cumaya gitmeyenin kalpleri mühürlenir hadisini nasıl anlamalıyız. Kalbin mühürlenmesinin belirtileri nelerdir?

Evet neden kılmıyorlar ?

İmam maaaşalıyor, İmam hutbelerde yukardaki belirttiğiniz halleri segiliyor v.s

Peki burda da imamların bu konuda nasıl hareket etmesi gerektiğini sorsak sonuca daha çabuk ulaşmazmıyız ? Böyle diyerek insanları camiden uzaklaştıracağımız yere bunun temelini insanlara anlatmakla, bilinçlendirmekle camileri daha çok doldurmak varken hemde ...

Bugün bu iddaları sergileyen kaç kişi bir imamı karşısına alarak bu iddalarını münazara etti acaba ? Yada bu sorular karşısında cevap verme kapesitesi olan kaç imam var ? bu şekilde yanlışlıklar daha kolay düzelmezmi ?

Yoksa zaten camilerden uzak bir gençlik, uzak bir toplum halindeyken iyce soğutalımmı insanları buralardan ? Aman hoca arkasında namaz kılma hocalar şunu hutbede okuyor, hocalar maaş alıyor kılınmaz arkalarında namaz diyenlere sormak lazım ....

Siz münferit kıldığınız namazlarda ne kadar namazın içindesiniz ? Allahu ekber dedikten sonra fatura kuyruklarındamı geziyorsunuz yoksa gerçekten huzurdamısınız ? Yada kimin arkasında namaz kılıyorsunuz ve bu kişinin imamlığından ve namaz kıldırırkenki iç halinden ne kadar eminsiniz ?

bu sorular alır başını gider kardeşim ......

Bu Müslümanların hataları yapmak yerine yıkmak çabasıdır. Tebliğ ediyoruz zannınca karlamaktır. Parça parça olup Kuran ve Sünnetten uzaklaşmaktır. Bunlar aşılmadığı sürece bu kargaşa devam edecek bu çelişkiler birçok masumun beynini bulandırmaya devam edecektir.

Eskiden Alimler bir konuda muhalefete düştüklerinde edeplerini bozmazlarmış , yanlış bir hareket gördüklerinde o konu hakkında Reddiye yazarak fikirlerini beyan ederlermiş yani ilimlerini konuşturur ve ortak noktayı bulurlarmış asla bunu yaparkende sen bu verdiğin bilgiden yada bu söylevinden dolayı Şirk erbabısın demezlemiş ama gelin görünki şimdi herkes herkese hüküm koyuyor herkesi tekfir ediyorda dönüp kendisine bakmıyor.

Son olarak derizki Tarikat Cemaat yada adı herneyse aslolan Kuran ve Sünnettir bunun dışında inanç sergileyen yalıştadır , hatadadır. Bunun için yaşanılan bu bilgi kirliliğinin ve kargaşanın bir an evvel bitmesi için Allaha c.c. çok dua etmek lazım , yoksa hala Şeriat devleti beklenir, Devletin vazifesi olan bir hükmü şahıslar üslenmeye kalkar sonra işi çıkmaz hale getirir, kendisi Şeriat yaşamaz ama bunu sabunur haberi olmaz, Müslüman ülkeler kalkar bu sebeplerden iç savaşlara maruz kalır, müslüman müslümanı vurur , tekfir eder bunu dışardan izleyenlerde keyf eder ....

Allah c.c. müslümanlara İttihat bilinci nasip etsin ve bu yolda sabit kılsın, hidayet etsin , Akl-ı Selim nasip etsin ...amin