13 Ağustos 2008, 17:29
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 2647 Üyelik T.:
15 Temmuz 2008 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
143 Konular:
54 Beğenildi:7 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Peygamber Efendimizden (SAV) Neler Öğrendim_1 Peygamber Efendimizden (SAV) Neler Öğrendim_1 1-kendimi tanımamın ne kadar önemli olduğunu öğrendim. 2-güvenilir ve emin insan olmanın en büyük imaj olduğunu öğrendim. 3-içeriği ne kadar küçük olursa olsun verilen sözde mutlaka durmam gerektiğini öğrendim. 4-insanları daha iyi anlayabilmem için empati yapmayı öğrendim 5-muhatabımı dinlerken aktif dinleyici olmayı öğrendim. 6-insanların seviyesine göre konuşmayı öğrendim. 7-duygu ve düşüncelerimi az ama özlü ifadelerle ifade etmeyi öğrendim. 8-randevularıma mutlaka sadık kalmam gerektiğini öğrendim. 9-kaliteli insan yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu öğrendim. 10-muhatabımın beden dilini okumayı öğrendim. 11-insanların duygularını ( sevinç,üzüntü,kaygı,korku) paylaşmayı öğrendim. 12-insanların dış görünüşüne, aldanmamayı öğrendim. 13-insanlara değer verdiğimi hissettirmeyi, onları onore etmeyi öğrendim. 14-çalışmalarımda sürekliliğin ne kadar önemli olduğunu öğrendim. 15-insanların davranışlarını incelerken niyet okumanın yanlış olduğunu öğrendim. 16-hayırlı insan olabilmek için, insanların acılarını paylaşmayı ve sorunlarını çözmeyi öğrendim. 17-gördüklerimin ve işittiklerimin yanlış olabileceğini, bilgiyi mutlaka teyit ve tahkik etmem gerektiğini öğrendim. 18-insani ilişkilerimde dengeli ilkeli ve tutarlı olmayı öğrendim 19-kul haklarına azami dikkat etmem gerektiğini öğrendim. Hakları ödeyerek mutlaka helalleşmem gerektiğini öğrendim. 20-insanlar arasındaki problemlerde aidiyetten yana değil, daima hak ve hakkaniyetten yana olmayı öğrendim. 21-tabiatla, çevreyle ünsiyet kurmayı öğrendim. 22-çevre bilincinin ne kadar önemli olduğunu öğrendim. 23-şimdi ve buradaya odaklanmayı öğrendim. 24-davama en güçlü ifadelerle adanmayı öğrendim. 25-kendimi sürekli geliştirmeyi, kapasitemi maksimize etmeyi öğrendim. 26-işlerimi hemen şimdi yapmayı yarına bırakmamayı öğrendim. 27-yaptığım işi en güzel ve en iyi şekilde yapmayı öğrendim. 28-yaşamımda psiklojik sınırlar çizmeyi, başkalarınında sınırlarına saygı duymayı öğrendim. 29-enerjimi daima verimli faydalı ve gerekli şeylere harcamayı,verimsiz, gereksiz, luzumsuz işlerden uzak kalmayı öğrendim. 30-borçlarımı hemen ödemeyi, mümkün mertebe borçsuz yaşamayı öğrendim. 31-en büyük değerin allah katında verilen değer olduğunu öğrendim. 32-kadere inanmayı ama kaderci olmamayı ( tedbiri elden bırakmamayı) öğrendim 33-insan ve devlet olarak büyük düşünmeyi ve zamanın süper gücü olmam gerektiğini öğrendim. 34-tembellikten, miskinlikten, acizlikten, isyan ettiren fakirlikten,azdıran zenginlikten, nefsin desiselerinden (aldatmalarından) zaaflarımdan (şehvet,servet,şöhret) allaha sığınmayı öğrendim. 35-insanların gelip geçtikleri yerleri ( yolları mesirelik alanları) kirletmenin günah olduğunu ve temizlemeyi öğrendim. 36-aradan yıllar geçse bile iyiliklerin asla unutulmaması gerektiğini, vefakar olmayı öğrendim. 37-gerçek saadete ulaşabilmem için dünya- ahiret dengesini kurmam gerektiğini öğrendim. 38-insanların hatalarını düzeltirken yüzüne vurmadan ince bir uslupla düzeltmeyi öğrendim. 39-için için sevgi beslediğim insanlara bunu ifade etmem gerektiğini öğrendim. 40-kaynaklar ne kadar bol olursa olsun gerektiği kadar kullanmayı israf etmemeyi öğrendim. |
| |