Cevap: temel bilgi teknolojileri 1 ünite özetleri ÜNİTE-5 E-ÖĞRENME Aşağıdakilerden hangisi öğretme ve öğrenimde, elektronik teknoloji ve araçların kullanımının genel adıdır?
Bilişim sistemleri E-öğrenme
E-posta
Aşağıdakilerden hangisi eğitim ve öğretinin en temel özelliğidir? Bilgi, beceri ve tutumların bireylere kazandırılması
Mobil teknolojinin artış göstermesi
Bireylerin internet ve sosyal medyaya ilgilerinin artması
Aşağıdakilerden hangisi 1970’lerin ikinci yarısından itibaren ilk ve ortaöğretim kurumlarında, eğitim amacıyla yaygın olarak kullanılan bilgisayardır?
IBM PC
ENIAC Apple
Aşağıdakilerden hangisi öğrenenin eğlenerek öğrenmesini ve keşfetmesini sağlamak amacıyla tasarlanmış yazılımlardandır? Eğitsel yazılımları
Mobil yazılımlar
Öğretici ders yazılımları
Aşağıdakilerden hangisi ders çalışırken öğrenenin yararlanabileceği atlas, ansiklopedi, sözlük ve benzeri araçlardandır?
Alıştırma yazılımları Başvuru yazılımları
Eğitsel oyunlar yazılımları
Aşağıdakilerden hangisi öğrencinin gerçek dünyada yapabileceği etkinliklerinin bezerini, bilgisayar tarafından sağlanan sanal bir ortamda gerçeğe yakın gerçekleştirmesini sağlayan araçlardandır?
Eğitsel oyunlar
Mobil yazılımlar Benzetim yazılımları
Aşağıdakilerden hangisi internetin yaygın kazanmasında çok büyük etkisi olan Tim Berners Lee tarafından geliştirilen sistemdir? Word Wide Web
Outlook
E- posta
Aşağıdakilerden hangisi her türlü öğrenme sürecinin temel öğelerinden biridir?
Mobil teknolojiler
Ders programı İçerik
Aşağıdakilerden hangisi aynı anda iletişim kurmaya izin vermeyen iletişim teknoloji araçlarındandır?
Bire çok etkileşim Eşzamanlı etkileşim
Bire bir etkileşim
Aşağıdakilerden hangisi wiki sitelerinden birisidir?
Twitter
Facebook Wikipedia
Aşağıdakilerden hangisi en tanınmış 3B Sanal uzaylar sistemlerinden birisidir?
Adobe Connect Second Life
Windows Live Meeting
Aşağıdakilerden hangisi yaygın olarak kullanılan sanal sınıf yazılımlarından birisidir?
Adobe Photoshop Windows Live Meeting
Adobe Flash
Aşağıdakilerden hangisi iki nokta arasında sesli ve görüntülü iletişim sağlamak amacıyla geliştirilmiş sistemlerdendir? Video konferans
Video dönüştürücüler
Video oynatıcılar
Aşağıdakilerden hangisi anlık sesli ve görüntülü iletişim kurma olanağı sağlayan anlık mesajlaşma yazılımlarına örnektir?
AutoCAD Windows Live Messenger
Adobe Flash |