Sanal âlemdeki gıybet, çok daha fazla günaha neden olabilir
Gıybetin sanal âlemde yapılmasının sorumluluk açısından hiçbir farkı olmadığını söyleyen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Davut Aydüz, "Sanal âlemdeki gıybet çok daha fazla günaha neden olabilir.
Saatlerce vakit geçirmemek zamanı da boşa harcamamak gerekir." tavsiyesinde bulundu. Sosyal medya kullanıcılarının çoğu zaman vakit israfı yaptıklarını ifade eden Aydüz, "Ailesini karşısına alıp bir kerecik Kur’an tefsiri okumayanlar saatlerini sosyal medyada harcayabiliyor" diyerek zaman konusuna da değindi.
Konuyu değerlendiren Aydüz, "Yalan yanlış bilgilerle insanları kandıranlar büyük günaha girerler." dedi. Sosyal medyanın anlık ve daha pratik iletişim imkânı sağlaması ile popüler olduğunu söyleyen Yeni Şafak Gazetesi Teknoloji Editörü Melih Bayram Dede, sosyal medyanın vazgeçilmez bir iletişim mecrası olduğunu kaydetti. Dede, "Sosyal medya devletler için açık ve gözlenebilir bir istihbarat alanı olduğu için değerli. Sosyal medya, bizler için araç. Bu aracı hangi amaçla kullanırsak o aracın niteliğini de belirler." diye konuştu. Sosyal medya kullanımı açısından unutulmaması gereken noktalara dikkat çeken Dede, internette hiçbir bilginin tam olarak silinmediğini, ileride mutlaka bir şekilde tekrar ortaya çıkabileceği vurguladı.
Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Dağıtmaç da yalnızlaşan kişilerin sosyal medya ağlarını iletişim aracı olarak kullandığını söyledi. Murat Dağıtmaç, "Sosyal medya kullanımı insanlarda ikinci kimlik oluşturuyor. Bu durum da davranış bozukluklarına neden olabilir." dedi.
alıntıdır
Cihan