Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2014, 15:46   Mesaj No:3

ali70

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Konular: 38
Beğenildi:237
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: Mehdî Beklemek ya da Mehdî Olabilmek...

Keza (N. b. Hammad) Hz. Ali bin Ebi Talib’den tahric etti. O dedi ki:Mehdi’nin doğum yeri Medine’dir, Peygamber (s.a.v.)’in Ehli Beytindendir. İsmi Peygamber (s.a.v.)’in ismidir. Hicret edeceği yer Beytül Makdis (Kudüs)’dir. Sakalı sıktır, gözleri sürmeli olacaktır. Dişleri parlaktır, yüzünde bir ben vardır. Omuzunda Peygamber (s.a.v.)’in alameti vardır. Peygamber (s.a.v.)’in softan bayrağı ile çıkacaktır. O bayrak dört köşeli olup dikişsizdir ve rengi de siyahır. O’ndan bir hicr (hale) bulunur. O Resulullah (s.a.v.)’in vefatından beri açılmamış olup Mehdi çıkınca açılacaktır. Allah üçbin meleği Mehdi’ye yardım için gönderecek ve melekler O’na muhalefet edenlerin yüzüne ve arkasına vuracaktır.
O, yaşı otuz ile kırk arasında (kırk yaşında) olduğu halde gönderilecektir.
----------

Naim b Hammad, Muhammed b. Hanefi’den tahric etti, O şöyle dedi: Beni Abbas’a ait siyah bayraklı bir başka ordu çıkar. Sonra HorasanDan yine siyah bayraklı bir başka ordu çıkar. Onların sarıkları siyah, elbiseleri beyaz olur. Ve başlarında Şuayb b. Salih Temimi bulunur. Süfyani’nin ordusunu yenerek Beytül Makdis’e iner. Mehdi’nin saltanatını hazırlarlar. Şam’dan üçyüz kişi de O’na yardım eder. Bu ordunun çıkışı ile Mehdi’ye saltanatın teslimi arasında yetmiş iki ay vardır.
-----------

Benim dikkatimi siyah bayrak çekti...

Bayrağı siyah olacak...

Suriye'de IŞİD diye bir örgüt kurulmuş. Bu örgütün de bayrağı siyah... Ortasında da peygamber efendimizin mühürü var.
Olabilirler mi? Bilmiyorum, olabilir...
Şüphelenmiyor değilim...

Çünkü Mehdi Harekatının çıkış yeri Şam - Bağdat hattı olacak diye duymuştum...
IŞİD ise Irak-Şam İslam Birliğinin kısaltmasıymış...
Hem bayrakları siyah, hem de ambleminde Resulullahın mühürü var...
Eğer öyleyse hazır olmak lazım. Çünkü peygamber efendimiz tarafından müjdelenmiş birini görmek üzereyiz... Hatta Hz. İsa as ı görmek de var işin içinde, her ne kadar peygamberlik görevi ile gelmeyecek olsa da, büyük olaylara şahit olacak gibiyiz... Yaşarsak tabiii...
Bilemiyorum.