30 Mart 2014, 16:27
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 Arkadaşları:0 Cinsiyet:Erkek Memleket:Wan Yaş:42 Mesaj:
2.708 Konular:
316 Beğenildi:1428 Beğendi:590 Takdirleri:598 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Müslüman!!! Müslüman!!! Müslüman Kur’an ve hadisler ışığında nasıl olmalıdır?
Müslüman: İman ve itikadımız ehl-i sünnet vel-cemaat olmalı,
Müslüman: Her zaman ALLAH tarafından görüldüğümüz unutmamalı,
Müslüman: Herzaman doğruyu söylemeli,
Müslüman: Cahil olmamalı, okumalı,öğrenmeli ve insanlık yararına yaşama geçirilmeli,
Müslüman: Teknolojiyi hakk olan işler (çalışma, eğitim hayatında vs) için kullanmalı,
Müslüman: Vaktini boşa harcamamalı, sıhhatini zayi etmemeli, güzel ve yararlı şeylerde kullanmalı,
Müslüman: İş, okul ve diğer arkadaşlarıyla iyi geçinmeye özen göstermeli,
Müslüman: Bir diğer Müslümanın sıkıntısından üzüntü duymalı imkan varsa sıkıntısını gidermeli,
Müslüman: İyiyi öğütlemeli, nasihat etmeli ve kötülüğü ise engellemeli,
Müslüman: Konuşurken sesini uygun tonda kullanmalı,
Müslüman: Günlük basit hatalara karşı hatta genel olarak hoşgörülü bağışlayıcı olmalı,
Müslüman: Konuşurken küfür/ kötü söz söylememeli
Müslüman: Kuranı orijinal şekliyle ve Türkçe meali ile beraber okumalı ve okutmalıdır,
Müslüman: Müslüman kardeşini sevmeli (Bu olmadıkça iman etmiş sayılmayız),
Müslüman: Gençler her yaşlıya (ülkesi rengi ırkı fark etmez) davranışlarında ılımlı ve saygılı olmalı,
Müslüman: Dinini ticarette ve sosyal hayatında araç olarak kullanmamalı,
Müslüman: Gösteriş yapmaktan uzak durmalı,ibadetlerini gösteriş aracı haline getirmemeli,
Müslüman: Kendini övmemeli, tevazuu göstermeli (zira tevazuu gösterdiğimiz ölçüde yüceliriz), Müslüman: Olduğu gibi görünür, göründüğü gibi olur,
Müslüman: her zaman ALLAH tarafından görüldüğünü unutmamalı....
Müslüman: Bir Müslüman kimliği taşıdığını unutmamalı ve Müslüman olmayan bir başkasına referans oluşturduğunu unutmamalıdır.
Alıntı
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
| |