Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Nisan 2014, 15:26   Mesaj No:28

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1314
Beğenildi:12490
Beğendi:9246
Takdirleri:28524
Takdir Et:
Standart Cevap: İbrahim Suresini Sorularla Tanıyalım

21.kendisine irinli su içirilecek olanlar kimlerdir?
A)inatçı zorbaya
B)inkar edene
C)namaz kılmayana
D)yalan söyleyene
15- Peygamberler, Allah'dan zafer dilediler, bunun üzerine bütün inatçı zorbalar hüsrana uğradılar.
16- Ayrıca herbirinin önünde cehennem vardır, orada kendisine irinli su içirilecektir.

22,ne şeytanın insanları kurtarabileceği nede şeytanın insanları kurtarabileceği hangi ayette vurgulanır?
A)20
B)50
C)32
D)22

22- Herkese ilişkin hüküm verilip iş işten geçtikten sonra şeytan, cehennemliklere der ki; "Hiç kuşkusuz Allah'ın size yönelik vaadi doğru idi, ben ise size verdiğim sözü yerine getirmedim. Benim size yönelik, somut bir yaptırım gücüm yoktu, sadece sizi yoluma çağırdım, siz de çağrıma uyuverdiniz. O halde beni suçlamayınız, kendinizi suçlayınız, şimdi ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz. Aslında vaktiyle beni Allah'a ortak koşmanızı da onaylamış değildim. Hiç kuşkusuz ;.alimler, acıklı bir azap çekeceklerdir
23.Rablerini inkar edenlerin durumu nasıldır?hangi ayette belirtilmiştir?
A)17
B)18
C)19
D)20
18- Rabblerini inkâr edenlerin iyi davranışları fırtınalı bir günde şiddetli rüzgârda savrulan küle benzer, yaptıkları iyi işler karşılığında ellerine hiçbir şey geçmez. İşte koyu sapıklık budur. "

24.kötü sözün durumu neye benzetilmiştir*
A)yerden koparılmış, ayakta durma imkânı olmayan kötü bir ağacın durumu gibidir.
B)kökü sağlam, dalları göğe yükselen bir ağaç gibidir.
C)De ki: (İstediğiniz gibi) yaşayın! Çünkü dönüşünüz ateşedir.
D)hiçbiri
26- İğrenç söz de kökü yerden kesilmiş, dik duramayan acı meyvalı bir ağaca benzer

25.cennettekiler birbirleriyle karşılaştıkça birbirlerine söylecekleri söz ne olacaktır?
A)merhaba
B)selam
C)hiçbiri
D)selam üzerine olsun
23- İman edip iyi ameller işleyenler ise Rabblerinin izni ile içinde ebedi olarak kalacakları ve altlarından ırmaklar akan cennetlere yerleştirilirler, onlar orada esenlik dileği olarak "selâm" ile karşılanırlar.

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~