12 Nisan 2014, 23:03
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 Arkadaşları:0 Cinsiyet:Erkek Memleket:Wan Yaş:42 Mesaj:
2.708 Konular:
316 Beğenildi:1428 Beğendi:590 Takdirleri:598 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Bir Hadisden ne istifade edebilirz. Bir Hadisden ne istifade edebilirz. - Ebu Zerr-i Gıfari (r.a)’den şöyle dediği rivayet olunmuştur:
Ben bir kere Rasûlullah(s.a.v) (s.a.s)’in huzuruna vardım. O Sırada Rasûlullah(s.a.v) (s.a.s) Ka’benin gölgesinde:
«Kâ’be’nin Rabbine yemin ederim ki, muhakkak Onlar, çok hüsranda (ve ziyanda)dırlar. Kâ’be’nin Rabbine yemin ederim ki, muhakkak onlar çok hüsranda dırlar» buyuruyordu. Ben (kendi kendime):
«Durum nedir ki? Acaba Rasûlullah(s.a.v) (s.a.s) bende hüsranı gerektiren bir şey mi gördü? Benim durumum ne olabilir ki? diyordum. Rasûlullah(s.a.v) bu sözü (tekrarlayıp) söylerken ben de yanına oturdum. Fakat dayanamayıp sordum:
«Ya RasulALLAH! Babam ve anam sana feda olsun. Bu hüsranda ve (büyük ziyanda) olanlar kimlerdir?»
Rasûlullah(s.a.v) (s.a.s):
«Dünyalığı çok olan (zengin)lerdir. Fakat bunlardan şöyle (önündekini), şöyle (sağındaki), şöyle (solundaki) ve ALLAH dini için verenler müstesna» buyurdu.
(Buhari-Müslim)
HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ
— İşte mal varlığı sahib olan Müslümanlara muhteşem bir uyarı... ALLAH kime mal mülk verir de, o kişi bu nimetleri ALLAH rızasını gözeterek, ALLAH yolunda sarfetmez ve bu nimetlerin şükrünün edası hususunda bir şart olan, zekatı ve sadakayı ihtiyaç sahiblerine vermezse evet işte bu kişi ALLAH’ın kendisine cömertçe verdiği nimetlere şükretmemiş, ALLAH’ın mülkü hususunda cimrilik etmiş ve kıyamet gününde ALLAH’ın azabına çarptırılan, hüsrana uğramışlardan olmayı hak etmiştir.
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
| |