Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Nisan 2014, 16:00   Mesaj No:5

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.492
Konular: 1283
Beğenildi:11972
Beğendi:9057
Takdirleri:26837
Takdir Et:
Standart Cevap: İsra Suresini Sorularla Tanıyalım

11. Hz. Musa'ya kitap ( Tevrat ) verilişinin birinci amacı nedir ?

a. Muhakkak ki Rabbin, çok bağışlayıcı, çok merhametlidir
b. Benden başkasını vekil tutmayın, diye hidayet rehberi yaptık
c. Biz seni insanlara bir elçi olarak gönderdik, şahit olarak Allah (cc) yeter
d. İman edip güzel işler yapan mü'minlere gelince , onları içlerinde ebedi kalmak üzere altından ırmaklar akan Cennetlere koyacağız.

2- Musa ya Tevrat'ı verdik ve "Bundan başkasını dayanak edinmeyiniz " diyerek bu kitabı yahudilere doğru yol kılavuzu yaptık

12. Allah'ü Teala'nın kullarına karşı adaletli davrandığını ve onlarca emirlerini ulaştırmadan azap etmediğini hangi ayeti kerimede belirtilmiştir? ayeti yazınız?

a. 15
b. 30
c. 56
d. 28

15- Kim doğru yolu izlerse kendisi için izler. Kim doğru yoldan saparsa kendi zararına sapıtmış olur. Hiç kimse bir başkasının günah yükünü taşımaz. Bir peygamber göndermedikçe hiç kimseyi azaba çarptırmayız.

13. Rabbinin nimetleri kimseye yasak edilmemiştir. Ayeti kerimede anlatılmak istenen nedir?

a. Allah'ü Teala insanların bir kısmını fakir, bir kısmını zengin bir kısmını zayıf, bir kısmını güçlü yaratmıştır.
b. Allah'ü Teala'nın kullarına karşı adaletli davrandığını ,
c. Allah'ü Teala yarattıklarını imtihan edecek ve sonunda herkes layık olduğu muameleye tabi tutulacaktır.
d. Allah dünyayı isteyene dünya nimetlerini, ahireti isteyene de ahiret nimetlerini veririz.


18- Kim geçici dünyanın mutluluğunu isterse dilediğimiz kimselere orada dilediğimiz kadar geçici nimet veririz. Fakat sonra onu cehenneme yollarız, horlanmış ve Allah'ın rahmetinden kovulmuş olarak oraya girer.

19- Buna karşılık, kim ahiret mutluluğunu ister de mü'min olmak şartı ile o uğurda gerekli çabayı harcarsa, böylelerinin çabaları takdir edilir, emeklerinin karşılığını alırlar.

20- Her iki grubu da yani berikilere de ötekilere de Rabbinin bağışından pay veririz. Hiç kimse Rabbinin bağışından mahrum edilmez. Onun bağış kapısı herkese açıktır

14. Rabbiniz içinizden geçenleri çok iyi bilir. Eğer ................... olursanız, şüphesiz Allah tevbe edenleri affedicidir. Aşağıdaki şıklardan boşluğa gelmesi gereken hangisidir?

a. salih kimseler
b. iyi kullar
c. müslümanlar
d. müttakiler
25.AYET...
15. İsra suresinin ilk kelimesi nedir ?

a. Elif, lam , Ra
b. Sübhan
c. Elhamdülillah
d. İnnallahe
SÜBHANELLEZİ ESRA...
1- Kulu Muhammed'i bir gece Mescidi Haram'dan (Kabe'den) yola çıkararak, kendisine bazı mucizelerimizi, olağanüstülüklerimizi gösterelim diye, çevresini kutsal kıldığımız Mescidi Aksa'ya (Kudüs'e) ulaştıran Allah, her türlü noksanlıktan uzaktır. O her şeyi işiten ve her şeyi görendir
16. Rabbimizin rızıkları dilediği gibi verdiğini bildiren ayet hangisidir?

a. 28
b. 19
c. 79
d. 30

30- Rabbin dilediğine geniş rızık verir ve dilediğinin rızkını kısıtlar. Hiç şüphesiz O, kullarını iyi görür, onların durumundan yakından haberdardır.
17. İsra suresinde hangi Peygamberlerin isimleri zikredilmektedir?

a. Hz. Muhammed (sav)
b. Hz. Nuh - Hz. Musa
c. Hz. Salih - Hz. Davud
d. Hepsi

3- "Ey Nuh ile beraber gemiye bindirdiklerimizin soyundan gelenler! Hiç şüphesiz Nuh, şükür görevini yerine getiren bir kuldu.

2- Musa ya Tevrat'ı verdik ve "Bundan başkasını dayanak edinmeyiniz " diyerek bu kitabı yahudilere doğru yol kılavuzu yaptık

59- Bizi somut mucizeler ortaya koymaktan alıkoyan sebep, daha önceki milletlerin bu tür mucizeleri yalanlamaları (ve bu yüzden ağır azaba çarptırılmayı haketmeleridir) Semudoğulları'na açık mucize olarak deveyi verdik. Fakat ona karşı zalimce davrandılar. Biz somut mucizeleri sadece insanları korkutmak için ortaya koyarız

60- Ey Muhammed, hani sana "Rabbin insanları (Mekkeli müşrikleri) kuşatma altına aldı " dedik. (O gece) sana gösterdiğimiz görüntüleri ve Kur'an'da adı geçen lanetlenmiş ağacı da sırf insanlara bir sınav konusu olsun diye ortaya koyduk. Onları korkutuyoruz ama bu korkutmalarımız azgınlıklarını arttırmaktan başka bir işe yaramıyor

55. Rabbin göklerde ve yerde olanları en iyi bilendir. Doğrusu biz peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık; Davud'a da Zebur'u verdik.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla