Cvp: Tahiyatta Parmak Kaldırmanın Hükmü** selamün aleyküm, foruma bir yazı gönderirken , dikkat ettiğim ilk nokta kaynağının neresi olduğudur.okuduğum yazılarda da ilk buna dikkat eder, kaynağı şüpheli yazılara pek itibar etmem. şimdi sıralayacağım ve alıntı yaptığım yazıda da mevcud olan raviler, kütüb-ü sittedendir:Nesei ,Ahmed, Ebu Davud, Müslim, ve İbni Mace baki kardeşimin kaynakları da fetva kitaplarında verilmiş hükümlerdir...ben aklıma bir şey takıldığında önce Kuran ı kerime, sonra sevgili peygamberimizin hadislerine yönelirim.buralarda doyurucu bilgiye ulaşamazsam, değerli alimlerimizin içtihatlarına göre davranırım. nitekim peygamber efendimiz ilim yolculuğa giden sahabelerden muaz r.a. bunu tembihlemiştir. hal böyle iken, ben de hadislere dayanılarak ortaya konmuş bir yazıyı foruma taşıdım.amacım sünnet olarak yapılan bir davranışın usulüne uygun bir şekilde eda edilmesine yardımcı olmaktı. sizin muhalif yazınızın bazı kısımlarına da katılıyorum.çünkü tahıyyatta usulüne uygun parmak kaldırılmazsa, bu sevap işleyim derken mekruh bir davranışa dönüşür.bu sünneti doğru yapamayanlar yapmamalıdırlar, burayı da belirtiyorum.. saygılar ,hürmetler..
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! |