Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mayıs 2014, 11:38   Mesaj No:4

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Memleket:ANKARA
Konular: 555
Beğenildi:1101
Beğendi:252
Takdirleri:10820
Takdir Et:
Standart Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım

Bismillahirrahmanirrahim

1.Allah ın dilediğini yapabileceğini, yaşlı ve çocuğu olmayan bir çifte çocuk verebileceğini ifade eden ayet hangisidir?
A.Meryem 8-9
B.Meryem 9-10
C.Meryem 10-11

Zekeriya: «Rabbim! Karım kısır, ben de son derece kocamışken nasıl oğlum olabilir?» dedi.
Allah: «Rabbin böyle buyurdu; Çünkü bu bana kolaydır, nitekim sen yokken daha önce seni yaratmıştım» dedi.
(Meryem-8-9)

2.Zekeriya aleyhisselamın ayette geçen, Rabbine yalvarışından hangisini anlayamayız?
A.Hz. Zekeriyanın umutsuzluğa düştüğünü
B.Rabbine ettiği dualarda mutsuz olmadığını
C.acizliğini dile getirdiğini

Zekeriya «Rabbim! Öyleyse bana bir alamet ver» dedi. Allah: «Senin alametin, sağlam ve sıhhatli olduğun halde üç gün üç gece insanlarla konuşamamandır» buyurdu.(Meryem-10)

3.Hz İbrahim babasını dine davet ederken kime arkadaş olacağından korktuğunu ifade etmiştir?
A.kafirlere
B.şeytana
C.fasıklara

«Babacığım! Doğrusu sana Rahman katından bir azabın gelmesinden korkuyorum ki böylece şeytanın dostu olarak kalırsın.»(45.ayet)

4.Hz Yahya dan Meryem suresinde hangi özellikleri ile bahsedilmez?
A.sevecenliği ile
B.kalbinin temiz olması ile
C.marangoz olması ile

Tarafımızdan ona kalp yumuşaklığı ve temizlik de (verdik). O, çok sakınan bir kimse idi.(13.ayet)

5.Normal bir kişi ''bilgelik'' seviyesine yaşı ilerledikçe sahip olabilecekken aşağıdakilerden hangi peygambere bu ayrıcalık çocukken verilmiştir?
A.Hz İbrahim
B.Hz Zekeriya
C.Hz Yahya

«Ey Yahya! Kitab'a (Tevrat'a) vargücünle sarıl!» (dedik) ve henüz sabi iken ona (ilim ve) hikmet verdik.(12.ayet)

6.Hz Zekeriya peygamberin mihraptan kavminin karşısına çıkıp onlara işaret ettiği nedir?
A.tövbe etmelerini istemiştir
B.Rabbini tesbih etmelerini istedi
C.onlara çocukla müjdelendiğini işaret etti

Zekeriya bunun üzerine mabedden çıkıp milletine: «Sabah akşam Allah'ı tesbih edin» diye işarette bulundu.(11.ayet)

''Bu Rabbinin kulu Zekeriya ya rahmetinin .............'' boşluğu doldurunuz
A.öğüdüdür
B.ayetidir
C.zikridir

(Bu,) Rabbinin kulu Zekeriya'ya rahmetinin zikridir.(2.ayet)