hep kadının tesettürünü konusuyoruz... Rabbimiz tesettürü kadın ve erkeğe farz kılmıstır oysa... peki ya günümüzdeki erkekler ne kadar düzgün giyiniyorlar ya da gözlerini tesettürle ne kadar tanıstırdılar? tv,sinema izlerken,yolda,parkta vs. de ne kadar koruyabiliyorlar Allahın onlara verdiği emaneti? hoss,bir film izleyen erkeğin ben film izlerken kadın görmedim demesi imkan dahilinde değil...kadın olmayan bir film varsa onu bilemem...ama ben hiç böyle bir filmin varlığından haberdar olmadım suana kadar. kalp kirleniyor ve bu da iffet tanımının içinde bence...beylerin de kendini sorgulaması gerekiyor...
açıkçası piyasadaki kıyafetleri de gördükçe erkeğe mi kadına mı üzüleyim bilemiyorum... nasıl küçük bir kız çocuğu daha küçük yasta örtüye alıstırılmaya çalısılıyorsa,küçük bir erkek çocuğu da Rabbinin onun için belirlemis olduğu tesettürün farkındalığıyla büyütülmelidir. anne kızın idolüdür deriz hep, ya babalar ? onların da yavrularına iyi örnek olması gerekmez mi? etrafımdaki ailelerdeki umursamazlık beni oldukça üzüyor. bu umursamazlık İslam terbiyesi edinememis bireyleri meydana getiriyor. giyinmek bir terbiye,ahlak,iffet isidir, bir bez parçasını içeren basit bir tanım değildir... bu ümmetin iffetli hanımlara ihtiyacı olduğu kadar, iffetli erkeklere de ihtiyacı var!