09 Mayıs 2014, 18:47
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 32854 Üyelik T.:
30 Ekim 2013 Arkadaşları:7 Cinsiyet: Mesaj:
250 Konular:
8 Beğenildi:121 Beğendi:95 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | FINCANDA KEK FINCANDA KEK FINCANDA KEK Malzemeler:- 1 yumurta- 1 çay bardağı süt- 1.5 çay bardağı şeker- 2 çay bardağı un- 2 yemek kaşığı kakao- 1 paket vanilya- 1 paket kabartma tozu Önce yumurtanın içine şeker ekleyip, bir süre çırpın. Ardından bütün malzemeler konur ve iyice Oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı, tozşeker derin bir kaba koyun. Mikserin yüksek devriyle 2 dakika kadar çırpın.Sütü katıp 1 dakika daha çırptıktan sonra kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar hafifçe çırpmaya malzemeler iyice karışıncaya kadar hafifçe çırpmaya devam edin devam edin. Diğer taraftan, nescafe fincanlarının içini iyice yağlayın. Hazırladığınız karışımı fincanların yarısına gelecek şekilde aktarın. İsterseniz fincanların içine kağıt kek kalıplarından da koyabilirsiniz Hamurla dolu fincanları geniş bir tencereye yerleştirin lık suyu tencerenin kenarından, fincanların yarısına kadar gelecek şekilde aktarın Orta ısılı ateşte, tenceredeki su kaynayıncaya kadar pişirin. Su kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağın kapatıp kısık ateşte, 20 dakika daha pişirin. tencerenin üzerini cam kapakla kapatırsanız keklerin kabardığın göreceksiniz 20 dakika pişen kekleri ocaktan alıp kapağını açmadan 15 dakika bekletin. fincanları dikkatlice tencereden çıkarın. Ilık hale gelmelerini bekleyip bıçak yardımıyla kenarlarını sıyırarak çıkarın ve servis tabağına ters çevirin. İsterseniz üzerlerini süsleyerek servise sunabilirsiniz...afiyet olsun (Ben tencerenin üzerine ilk kağıt havlu yada mutfak havlusu kapatıp sonra kapagini kapatıyorm böylece buharlaşan sular keklerin üzerine damlamıyo)
__________________
Beni almadan gidiyor ömrüm...
|
| |