Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mayıs 2014, 15:46   Mesaj No:16

Fatıma-i Zehra

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: Erkekleşmeye meyilli tesettürlü kadınlar

Alıntı:
ademsevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
aynen bana da yaşlı kadınlar gibi giyiniyorsun yok pantolon giy pembe giy yok kırmızı giy senin yaşında olsam şöyle giyerdim ben giyemedim filan bende bazen bu sözleri kafama takıyordum ama bu yazıyı görünceye kadar..
hanımlar ben ona çare buldum. ümmetin kızlarının kafasını karıstırmaya çalısan halk der ki:

"ayy ne kadar yaslı görünüyorsun,gençsin sen kızım, süslen biraz,biz geçken yapamadık kıymetini bilin gençliğinizin. hem bu tipinle kimse de almaz seni !!!!"

benim onlara cevabım :

1.yaslı görünmek bir sereftir .nitekim Peygamberimiz (a.s.m.) şöyle buyurdu: Gençlerinizin en hayırlısı, (sefahetten uzak durmakta ve temkinli davranmakta) ihtiyarlara benzeyendir. Yaşlılarınızın en fenası ise, (başını gaflete sokmakta ve nefsinin arzularına uymakta heva-perest) gençler gibi yaşayandır” (Heysemî, Mecmau’z-Zevaid, X/270; İbn Hacer, el-Metalibu’l-Aliye, III/3)

2.bu gençliğin kıymetini bilmek değil, hayatının en güzel dönemini günahlarla heba etmektir.

hadîs-i kudsîde Rabbimiz meâlen şöyle buyurur:

"Kaza ve hükmüme inanan, Kitâbın (Kur'an'ın) hüküm ve tavsiyelerine boyun eğen, verdiğim rızıkla kanaat eden, şehevânî arzularını Benim rızâm için terk eden genç bir mü'min, katımda bir kısım meleklerimin derecesindedir." (Deylemî)

Peygamberimiz (a.s.m.) buyuruyor:"Allah, gençliğini Allah'a itaat yolunda geçiren genci sever" (Deylemî)

3.Beni bol basörtüm ve bol kıyafetimle beğenmeyecek (mümkünse peçe takın) adamı ben zaten istemem ! o önce Allah ve rasulünün nasıl bir tesettürü hanımlara emrettiğini öğrensin. napayım iffet nedir bilmeyen adamı değil mi ? gerçek iffet nedir bilen adam giyinmis çıplağı zaten beğenmez,Mü'min bir hanım da böyle bir adama layıktır,değerimi hiç düsüremem

hem kaderde varsa olacaktır,yoksa...nasipten öteye gidebilen mi var ? :

"Allah, insanlar için ne rahmet açarsa, artık onu tutacak (engelleyecek) yoktur. Neyi de tutarsa, bundan sonra onu gönderecek yoktur. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir."( Fâtır suresi/ 2.ayet)

sonuç yazmadan olmaz :

1.evet gençliğinizin kıymetini bilin. ama onu ibadetle geçirerek kıymetini bilin,Rabbinize kul olabilmek için çabalayarak kıymetini bilin,bu yasları sevap kazanmak için bir fırsat olarak bilin.
2.evet güzel görünün. dısarıda doğru tesettürünüzle Rabbinize,evde ise bir ibadet hükmünü alan faaliyetlerinizle esinize.

3. evlilik konusunda endiselenmeyin. Rabbiniz es vermek isterse zaten verecektir.

Alıntı ile Cevapla