13 Mayıs 2014, 00:29
|
Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 Arkadaşları:11 Cinsiyet:bayan Yaş:44 | Cevap: "ŞAL" Takarak Tesettürlü Olunabilir mi ? Alıntı: Fatıma-i Zehra Üyemizden Alıntı
kardesim salın bir yeri göstermediğini ifade etmissin . bende sana sorarım vücudunun fotokopisini çıkaran bir kıyafeti Mü'min bir hanım giyebilir mi ? ki onun örneği Hz.Meryem,Hz.Aise,Hz.Fatıma.... simdi vicdanına sorarım sence Fatıma annemiz bu devirde yasasaydı basına sal dolar mıydı tenimi göstermiyor diye ?
tesettürde ölçü, sadece tenin belli olmaması değildir. ölçümüz haram bakıslara kendimizi saklamaktır. dar kıyafetler ise "yok" hükmündedir. mesela sen etek giydin ama yürürken rüzgarda bacak hattın ortaya çıkıyor, yani ben uzaktan sana baktığımda senin bacak kalınlığını,inceliğini anlayabiliyorum. eğer ben sana bakınca bacak kalınlığını,inceliğini anlayabiliyorsam,sen istersen çarsaf giymis ol hiç bir sey fark etmez,o giydiğin tesettür sayılmaz kardesim. aynı mantığı sala uyguladığında sal da boynun inceliğini , kalınlığını ve yapısını belli eder. bu boynun fotokopisini çıkarmaktır ki bu da tesettüre uymaz. ayrıca dikdörtgen yapısı aynı anda hem omzu hem göğsü hem de sırtı kapatmak için uygun değildir.
nureddin yıldızın bu konuda ele aldığı çok güzel tesettür yazıları var bakman tavsiye olunur bir konusmasında söyle diyordu hem gülmüstüm hem de ibret almıstım: "bir adam sana bakınca bu mu kadın demeli " tam cümle bu olmasa da anlatmak istediği buydu. | |
| |