71.Hz. Muhammed bütün insanlığa gönderilmiş bir peygamber, dolayısıy*la âlemlere rahmettir.ilgili ayet hangisidir.yazınız
a.107
b.106
c.110
d.10
07. (Resûlüm!) Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.
72.haksız ve çirkin isnatlar karşısında Hz. Peygamber hâkimler hâkimi olan Allah'ın merhametine ve yardımına sığınarak kavmi ile kendisi arasında hak ile hükmetmesini istemiştir.ilgili ayet numarasını ve ayeti yazınız
a.108
b.112
c.52
d.42
112. (Muhammed
Rabbim! (Onlar hakkında) adaletinle hükmünü ver. Bizim Rabbimiz Rahmân'dır. Sizin anlattıklarınıza karşı yardımı umulandır, dedi.
73.Bir zamanlar öfkelenerek giden,Allah'ın kendisini asla sıkıştıramayacağını sanan peygamber hangisidir
a.yunus a.s
b.yusuf a.s
c.ibrahim a.s
d.eyyub a.s
87. Zünnûn'u da (Yunus'u da zikret). O öfkeli bir halde geçip gitmişti; bizim kendisini asla sıkıştırmayacağımızı zannetmişti. Nihayet karanlıklar içinde: "Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Seni tenzih ederim. Gerçekten ben zalimlerden oldum!" diye niyaz etti.
74.Dağlar kuşlarla beraber kimin emrine verilmişti.ayeti yazınız
a.Davud a.s
b.süleyman a.s
c.yunus a.s
d.ibrahim a.s
79. Böylece bunu (bu fetvayı) Süleyman'a biz anlatmıştık. Biz, onların her birine hüküm (hükümdarlık, peygamberlik) ve ilim verdik. Kuşları ve tesbih eden dağları da Davud'a boyun eğdirdik. (Bunları) biz yapmaktayız.
75. derin sulara dalan ve başka işler yapan bazı şeytanları ve şiddetli rüzgarlar emrine verilen peygamber kimdir.ayetleri yazınız
a.süleyman a.s
b.davud a.s
c.zülkifl
d.idris a.s
81. Süleyman'ın emrine de kasırga (gibi esen) rüzgârı verdik; onun emriyle içinde bereketler yarattığımız yere doğru eserdi. Biz herşeyi biliriz.
82. Şeytanlar arasından da, onun için dalgıçlık eden (ve inciler çıkaran) ve bundan başka işler görenler vardı. Biz onları gözetim altında tutuyorduk.