Kur'an Arap Harflerinden Başka Harfle Yazılamaz
16 Ocak 2013 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığına bir mektup yolladım.
Kur'anı Kerimi dünyadaki herhangi bir harfle hatasız yazmak mümkün müdür ? İşte gelen cevap :
Kur'anı kerimin orijinal yazılması ve kelimelerin doğru okunabilmesi ve manalarının bozulmaması için
Arap harfleriyle ile okumak zaruridir. Dünyada kullanılan mevcud alfabelerdeki harfler Kur'anı kerimin vahiy edildiği dildeki harfleri tam olarak karşılayamaz. Bu sebeple Arap harfleri dışında başka bir alfabe ile Kur'an kelimelerinin doğru telaffuzu mümkün olmadığı için başka harflerle yazmak caiz değildir.
İmza;
Din İşleri Yüksek Kurulu adına Zeki Sayar
Şimdi Hafız Osman adı kullanılarak yazılan Latin harfli mushafı açıyorum. Kuleuzu ( ki '' k '' kaf '' u''
ayın ''z '' peltek olmalı ) suresinde ''halak'' lafzı Türkçe '' he '' ile yazılmış . Halbuki , bunu '' hı'' ile okumak lazım. Yaratan manasında. Eğer '' ha'' ile okursa tıraş eden olur , '' he '' ile okursa helak eden . Bakın mana nereden nereye gitti. Bir nokta deyip geçmeyin '' dış işleri '' bir anda olur '' diş işleri ''.
Hafız Osman ya da Elmalılı Hamdi Yazır Latince Yasin-i şerif yazmadı , dediğiniz zaman tepki gösteriyorlar. Bu da yetmediği gibi ;
Bakın şu ktapta fallar , büyüler , tılsımlar .. Adamı karısından ayırma yolları filan , imzaya bakıyorsunuz '' İmam-ı Gazali '' Oysa ki! büyü , şirkten sonra en büyük günah. Utanmadan sıkılmadan İmam-ı Gazali gibi bir alimin adını kullanıyorlar. Ne büyük yanlış , para neler yaptırıyor insana.
İmam-ı Gazali'nin hazretlerinin ömrü felsefecilerle mücadele ederek geçti ama ne yazık ki onu filozof gibi tanıtıyorlar.
Sesli yayınlar ise ayrı bir vahamet . İlahilerin oyun havasından farkı yok, def , dümbelek , zil , zurna , ud , kanun gırla gidiyor.
Anadoluda hatırlı birine selam yollarken bile ayağa kalkar , düğme ilikleriz. Alemlerin yaratıldığı servere salat ve selam yollarken laubali laubali ritm tutarak , saygı ve eğlenceyi birbirine karıştırıyorlar. Eskiden mevlitlerde şeker verilir , gül suyu tutulurdu, şimdi kadınlar kırk , elli tane Türkçe Yasin-i şerif alıyor dağıtıyor. Efendim rahmetli babamızın aziz ruhuna , diyorlar.
Kur'anı kerim hüsn-ü hat ile yazılır ve fem-i muhsin ile okunur.
Sahaflar Derneği Başkanı
Adil Sarmusak