Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11Haziran 2014, 10:54   Mesaj No:1

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:35
Cinsiyet:
Mesaj: 3.297
Konular: 784
Beğenildi:132
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Çocuklar neden mutsuz, işte cevabı...

Çocuklar neden mutsuz, işte cevabı...



Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Psikolog Ümran Akıncı; egosu şişirilen, elindeki nimetler için şükretmesi gerektiği öğretilmeyen, her istediğine kolay sahip olan çocu
...kların gelecekteki yaşamlarında ya da çocukken doyumsuz, mutsuz olmaya teşvik edildiğini söyledi.

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Psikolog Ümran Akıncı; egosu şişirilen, elindeki nimetler için şükretmesi gerektiği öğretilmeyen, her istediğine kolay sahip olan çocukların gelecekteki yaşamlarında ya da çocukken doyumsuz, mutsuz olmaya teşvik edildiğini söyledi.

Çocukların her istediklerinin alındığına işaret eden Psikolog Ümran Akıncı, anne çalıştığı için çocuğun kreşe ya da başka bir ablaya, teyzeye bırakıldığını, bu sebeple annelerin vicdan azabı duydukları için daha çok taviz vermeye başladıklarını söyledi. Her çocuğun doğduktan sonra, eğer özel bir gereksinimi yoksa bazen hızlı bazen yavaş da olsa hepsi aynı gelişim basamaklarından geçtiğini belirten Akıncı şunları kaydetti: “Bireysel farkları vardır ve buna saygı gösterip birbiriyle karşılaştırmamak gerekir. Bir çocuk 11 aylıkken bir başkası 13-14 aylıkken yürüyebilir. Birisi 1 yaşında anlaşılır kelimeler çıkartırken bir diğeri 2 yaşındayken ‘anne-baba’ diyebilir. Köydeki bir çocuk ailesi ile tarlaya, bahçeye gider. Ailesine her türlü işinde gücü yettiği kadar yardımcı olur. Üstüne üslükte anne baba çok yoğun olduğu için onunla ilgilenen ve övgü yağdıran da olmaz. Okula gitmesi, sınavlarına girmesi ve başarılı olması çok sıradan ve normal karşılanır. Ödevlerini yapmak ve öğrencilikle ilgili sorumluluğunu almak onun görevidir. Şehirdeki çocukların okula gidip, ödevlerini yapmak, sınavlara çalışmak, ders tekrar etmek gibi öğrencilikten başka sorumlulukları hemen hemen hiç yok gibidir. Anneler hiçbir iş için onları meşgul etmek istemez. ‘Aman çocuğum dersini yapsın, sınavına çalışsın, ben çamaşır, bulaşık hiçbir şey istemem’ derler. Bir gün anne hasta olsa, bir bardak su istese çocuk kırk nazla, kaprisle getirir. Aile ve ev ile ilgili hiçbir sorumluluk verilmemiştir daha önce. Çocuğun en temel ihtiyacı olan, yemeğini yemesi bile büyük bir sevinç ve alkışla karşılanır aileler tarafından.”

Ümran Akıncı, çocukların, hiçbir sorumluluk verilmeden, kendi öğrencilik sorumluluğunu yerine getirdiği için ya da gelişimsel bir özelliği ortaya çıktığı için alkışlanmasının yanlışlığına dikkat çekti. Egosu şişirilen çocukların ellerindeki nimetler için şükretmeleri de öğretilmemişse, her istediklerine çok kolay sahip oluyorlarsa ileri ki hayatlarında ya da daha çocukken doyumsuz, mutsuz olmaya teşvik edilmiş olduklarını söyledi.

Alıntıdır
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 6360 14 Temmuz 2015 13:14
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 4218 14 Temmuz 2015 13:06
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 5103 14 Temmuz 2015 13:00
Ramazan-oruç ve çocuğa kazandırdıkları Çocuk ve Aile Sağlığı Mihrinaz 2 2844 14 Temmuz 2015 12:23
çocuk eğitiminde ceza hiç mi olmamalı? Çocuk ve Aile Sağlığı EyMeN&TaLhA 0 2544 14 Temmuz 2015 12:03