13Haziran 2014, 15:16
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 36712 Üyelik T.:
22 Aralık 2013 Arkadaşları:17 Cinsiyet: Mesaj:
844 Konular:
67 Beğenildi:28 Beğendi:1 Takdirleri:60 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Allah (c c) sana da yeter mi? Allah (c c) sana da yeter mi? Allah (c c) sana da yeter mi?
Allah’ım senden başka ilah yoktur. Senden başka tapılacak ilah yoktur.
Tüm yoksunluklardan münezzehsin. Benim kendime yaptığım tüm hatalardan münezzehsin.Sana atfedilen yanlışlıklardan da münezzehsin.
Hatalı olan benim.
Bunu Allah’a söyle.Allah(cc) buyuruyor;
Bunun üzerine onun duasını kabul ettik. Onu, gamdan, üzüntüden kurtardık. Onu kurtardığımız gibi, bugün şuurlu ve kâmil mü’minleri de kurtarıyoruz.Öyleyse söyleyin.“Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Seni eksikliklerden uzak tutarım. Ben gerçekten (nefsine) zulmedenlerden oldum”
Hatanı ilk önce Allah’a itiraf et.Allah seni seviyor dostum.
Sevmiyor mu ?
Sen günah işlerken O seni hala doyuruyor, hala giydiriyor, hala günlük ekmeğini veriyor, su veriyor, ay sonu maaşını veriyor, iyi bir eş ve çocuklar veriyor, sana yüzlerce binlerce nimet veriyor.
"Allah'ın nimetlerini saymaya kalksanız, onu sayamazsınız." (Nahl-18)
Sonra oturmuş yakınıyorsun Allah sana bir musibet vermiş on acı vermiş diye.Ne olmuş ki ?Allah seni kollamadı mı ?
Bak, Subhanallah, sadece gözde saniyede 1 milyon işlem gerçekleşiyor.1 saniyede.1milyon işlem.Gözde ve beyinde.
Allah sana göz,kulak, karın ağrısı veya ayağında bir acı verdi diye yakınıyorsun.Şimdi peygamberlere bakalım.
Eğer politik bir durumun içindeysen. Hz. Nuh(a.s) gibi.
Kamer sûresindeki şu duayı oku;Allah’ım ben yenik düştüm, bana yardım et !
Bu politik durum genel veya belli bir bölgede, belki evinde de olabilir.Bunu sürekli tekrar et ve gör Allah yardımına gelmiyor mu.Ama yapman gereken önemli bir şey var. İnanarak dua et.
İman eden Allah’a güvenir ve O’na derin bir inanç duyar.Bu olacak !
Ben bu duayı ediyorum ama acaba kabul olur mu ? gibi söyleyenlerden olma.Acaba kabul olur mu ?
Dua ettim ama şimdiye kadar olmadı acaba kabul olacak mı bilmem.Bu şeytandandır.Bu kabul olacak inşallah diyeceksin.Büyük günah işlemiyorum, niye kabul olmasın ki ?
Büyük günah işlemiyorsan inşallah kabul olacak.Eğer sadakatli isen ve gerekenleri yapıyorsan kabul olacak !Kabul olacak deyin !Kabul olacak !İşte inananın yapması gereken bu.
Rasulullah(s.a.v) “ Kabul edileceğine yakinen inanarak Allah’a dua ediniz.” Buyurdu.Ve Allah kabul eder.Öyle kabul olmayabilir gibi düşünen bir kalple değil.İnananlar işte burda yanlış yapıyor. Eğer kabul olmayabilir dersen olmaz. Bunu yapma.
La ilahe illa ente. Allah’ım senden başka ilah yoktur.Allah ne güzel vekildir; o bize yeter. Bu çok güzel bir dua.Rasulullah’ın(s.a.v) bize öğretti bunu ve sahabeler de kullandı. Kur’an’da Ali İmran suresinin 173. Ayetinde geçiyor.Ve İbrahim(a.s) ateşin içinde bunu okudu. Her türlü durumda bu duayı okuyabilirsiniz.Çok streslisin veya Allah’tan sana birini göstermesini istiyorsun. O zaman Yakub(a.s)’un duasını oku.Kâle innemâ eşkû bessî ve huznî ilallâhi ve a’lemu inallâhi mâ lâ ta’lemûn
“Bütün üzüntü ve tasamı yalnız Allah’a açarım. Bütün sorunlarımı bütün problemlerimi Allah’a bırakırım.”Aynı zamanda firavun zamanında inanlar tarafından da yapılmış bir dua. Mu’min suresinde geçiyor.“Bütün sorunlarımı Allah’a bıraktım.”Allah(c.c) buyuruyor ki; “ Allah kulu için yeterli değil midir ?”Sen de şöyle de;“Kimsesizlerin kimsesi olan Allah’ım, destekçisi olmayanın destekçisi; yardım edenlerden ümitlerim kesildi sadece sen kaldın.”İşte Allah'ın duanı kabul etmesi için sende olması gereken kalp bu.
Ve sahih bir hadiste Rasulullah(s.a.v) buyuruyor; “ Kim Ya Hayyu Ya Kayyum der ise onun duası kabul olur.”Öylese söyleyin. Ya Hayyu – Ey daima diri olan, Ya Kayyum – Yarattıklarını her an yönetip koruyan, Bi rahmetike esteğisu - Merhametin sebebiyle senden yardım istiyorum.Sen bunları inanarak söyleyince Allah senin sorunlarını çözmeyecek mi sanıyorsun ?Birkaç kere çok derin sorunlarla başbaşa kaldım.Yapman gereken gece yarısı kalkıp bu sözleri Allah’a söylemen.Hasbiyallah Allah bana yeter demek, Hasbinallah Allah bize yeter demek.Bunu gecenin karanlığında kimse yokken birkaç kere söyle Allah’a. Temin ederim ki tıpkı Allah benim sorunlarımı çözdüğü gibi senin sorunlarını da çözecek.
Kaynak:Mekteb-i Suffa |
| |