Bilinmez kardeşim
Şunu "meshep" yazma artık
Doğrusu "mezhep"
Jelatin "şüpheli" olduğundan sakınılması isteniyor. Jelatin eğer inek,dana kemiğinden yapılırsa sorun yok. Ama Türkiyeye jelatin yurt dışından geliyor. Yurt dışında da jelatin yapımında domuz kemiği daha çok kullanılıyor. Türkiye'de jelatin konusunda yeni yeni uyanmaya başladı ve Türkiye'de üretmenin yollarını aramaya başladılar ve sanıyorum bir kaç girişimci bu yönde çalışma yapıyordu.
Aslında bir şeyin helal olan maldan yapılıyor olması sağlık açısından iyi olduğu anlamına gelmiyor. Dana kemiğinden de yapılsa yediğimiz bir çok üründe sağlığa sakınca kimyasal maddeler vardır. Bu maddelere karşı da dikkatli olmak gerekir. Bir yiyecek ve çikolatada şeker yerine "glikoz" kullanılıyor ya da başka tatlandırıcılar kullanılıyor. Yapay tatlandırıcı, renklendirici , kıvam artırıcı maddelerden de uzak durmak en güzelidir.Ama maalesef uzak durulmuyor/duramıyoruz. Tüketim kültürü hepimizin benliğine kadar işlemiş maalesef. Hormunlu gıdalarla besleniyoruz ve toplumda hormonlu hale geliyor. Bu maddelerin olumsuz etkilerini yaş ilerledikçe ve çocuklarımız üzerinde görürsek şaşmamak gerekir. O zaman "kendim ettim kendim buldum" sözünü mırıldanmaktan başka çaremiz kalmaz