Cevap: İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor El Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesinin lideri Ebu Muhammed Fatih el-Culani, önceki gün yapmış olduğu konuşmasında el Kaide’nin Lübnan kolu olan Abdullah Azzam Tugayları ile birlikte İsrail’e yapmış oldukları saldırıları kabul etti ve Siyonist İsrail’e karşı Kudüs’e de yürüyeceklerini duyurdu. Ümmeti İslam sitesinde yer alan habere göre Culani, “Yüzümüzü Kudüs’e çevirdik bu yolda artık önümüze kim engel olarak çıkarsa onlar ile Allah’ın emri ile savaşacağız. Evet, Nusret Cephesi olarak İsrail’e girme aşamasına geldik.” dedi ve mücahitlere şöyle seslendi: “Bu yolda benim ile Allah rızası için yürür müsünüz? Kudüs’e hep beraber yürüyelim mi?” Mücahitler hep birlikte “Evet” diye haykırdı. Artık şeriatın temellerinin atıldığını, sıkıntıların Allah’ın fazlı ile inşallah geçeceğini beyan eden Culani, Devle (IŞİD) örgütüne de değindi. Devle’nin sloganlar ile var olduğunu, Nusret Cephesi’nin ise adı konulmamış bir devlet olduğunu ve Suriye’de hem halkın hem de âlimlerin onayı ve desteği ile meşru bir şekilde varlığını sürdürdüğünü belirtti. 3 yıldır ektiklerini biçme zamanının geldiğini söyleyen Culani (Cevlani şeklinde yazanlar da var), öncelikli hedeflerinin Esed rejimi olduğunu ancak bununla birlikte PKK’ya ve (Devle’yi kast ederek) aşırılığa gidenlere de artık sessiz kalmayacaklarını ifade etti
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |