13 Temmuz 2014, 00:56
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 Arkadaşları:0 Cinsiyet:Erkek Memleket:Wan Yaş:42 Mesaj:
2.708 Konular:
316 Beğenildi:1428 Beğendi:590 Takdirleri:598 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Ameliyat masasındaki Kuran... Ameliyat masasındaki Kuran... İslam dinini bilmek ve yaşamak için, Kur’an ı Okumak, anlamak, idrak etmek gerektiğine inanıyorum. Arapça bilinmediği halde sadece ezberleyerek, tekrarlayarak yapılan birkaç hareketten ibaret bir uygulama İslam olamaz düşüncesindeyim. Bu nedenle insanların öncelikle Kur’an ı çok iyi bilmesi ve doğru anlaması gerektiğine inanıyorum. Günümüzde Kur’an; Ya İmam hatip, ilahiyat fakültelerinde ders kitabı mahiyetinde okunan bir kitap konumunda, ya da İlk okuldan sonra yaz tatillerinde gönderilen Arapça Kur’an ı yüzüne okuma çalışmaları halinde ele alınabiliyor. Kuran kursuna gidenler de, gitmeyenler de, merak etmeleri halinde hazır meallerden manalarını anlamaya çalışıyorlar. Biliyorum çünkü ben de onlardan biriydim. İşte bu şekilde din öğrenmenin yeterli olmadığını, tam aksine yanlış bilgi veya yanlış yorumlarla hayali, hurafe ve rivayetlerle dolu bir anlayışa dönüştüğünü gördüm. Kur’an ı gerçekten Okumak anlamak, yaşamak için geniş bir tefsir derslerine ve onu doğru yorumlayan düşünürlere ihtiyaç olduğunu öğrendim.
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
| |