Konu Başlıkları: KPSS istişare bölümü
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Temmuz 2014, 18:51   Mesaj No:162

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:35
Konular: 784
Beğenildi:132
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Standart Cevap: KPSS istişare bölümü

Alıntı:
abdemir Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Lisans mezunlari onlisanslar icin olan kpssye giremiyor ama simdi ben dhbtye ilahiyat lisans mezunuymusum gibi girecem bu nasil olacak biri beni aydinlatsin lutfen.
ben bu konuyu öysm den bi yetkiliyle görüşmüştüm.ben de 4 yıllık lisans mezunuyum aynı zamanda 2 yıllık ön lisans mezunuyum.sınava girdiğim zaman öysm 4 yıllık eğitimi baz alıyor.2 yıllık bölüm geçerliliğini yitiriyor.ama yeterlilik sınavının şartlarında şu ibareler var;

a)DHBT’ye başvurular, lisans düzeyinde sınava katılacak adaylar için KPSS Lisans başvuruları ile birlikte; ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar için KPSS Ortaöğretim/Ön lisans başvuruları ile birlikte elektronik ortamda ÖSYM tarafından alınacaktır.

b)2014 yılında sınava başvurular, lisans düzeyinde sınava katılacak adaylar için 5-14 Mayıs 2014 tarihleri arasında 2014-KPSS Lisans başvuruları ile birlikte; ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar için 08 Temmuz-24 Temmuz 2014 tarihleri arasında 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön lisans başvuruları ile birlikte elektronik ortamda alınacaktır.

KPSS’de Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna ek olarak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) oturumuna katılmaları ve bu iki oturum sonucunda alacakları puanlara göre hesaplanacak KPSSP-122 (ortaöğretim mezunları için), KPSSP-123 (ön lisans mezunları için) ve KPSSP-124 (lisans mezunları için) puanlarına sahip olmaları gerekmektedir.