23 Temmuz 2014, 18:51
|
Mesaj No:162 |
Durumu: Medine No : 21422 Üyelik T.:
08 Kasım 2012 Arkadaşları:35 Cinsiyet: Mesaj:
3.297 Konular:
784 Beğenildi:132 Beğendi:34 Takdirleri:141 Takdir Et:
| Cevap: KPSS istişare bölümü Alıntı: abdemir Üyemizden Alıntı
Lisans mezunlari onlisanslar icin olan kpssye giremiyor ama simdi ben dhbtye ilahiyat lisans mezunuymusum gibi girecem bu nasil olacak biri beni aydinlatsin lutfen. | ben bu konuyu öysm den bi yetkiliyle görüşmüştüm.ben de 4 yıllık lisans mezunuyum aynı zamanda 2 yıllık ön lisans mezunuyum.sınava girdiğim zaman öysm 4 yıllık eğitimi baz alıyor.2 yıllık bölüm geçerliliğini yitiriyor.ama yeterlilik sınavının şartlarında şu ibareler var; a)DHBT’ye başvurular, lisans düzeyinde sınava katılacak adaylar için KPSS Lisans başvuruları ile birlikte; ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar için KPSS Ortaöğretim/Ön lisans başvuruları ile birlikte elektronik ortamda ÖSYM tarafından alınacaktır. b)2014 yılında sınava başvurular, lisans düzeyinde sınava katılacak adaylar için 5-14 Mayıs 2014 tarihleri arasında 2014-KPSS Lisans başvuruları ile birlikte; ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar için 08 Temmuz-24 Temmuz 2014 tarihleri arasında 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön lisans başvuruları ile birlikte elektronik ortamda alınacaktır. KPSS’de Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna ek olarak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) oturumuna katılmaları ve bu iki oturum sonucunda alacakları puanlara göre hesaplanacak KPSSP-122 (ortaöğretim mezunları için), KPSSP-123 (ön lisans mezunları için) ve KPSSP-124 (lisans mezunları için) puanlarına sahip olmaları gerekmektedir. |
| |