Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ağustos 2014, 02:51   Mesaj No:6

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Standart Cevap: Kasas suresini sorularla tanıyalım.

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
26.Sen, sevdiğini doğru yola eriştiremezsin, ama Allah, dilediğini doğru yola eriştirir. Doğru yola girecekleri en iyi O bilir.
ayette bahsedilen kişi kimdir
ebu talip b.hz hamza c.ebu cehil

c. Ebu cehil

27.yüce allah c.c kassas süresinde kimler karşılaştırılmış örneklendirilmiştir
firavunun ile müşrüiklerin aynı akibete uğrayıp bozguna uğrayacağı
müşriklerin gaybı bilmemesi
hamanın ve firavun yenilmesi

Hamanın ve Firavunun yenilmesi

Ayet (40) '' Biz de kendisini ve ordularını yakalayıp denize fırlattık. Şimdi bak, o zalimlerin akibeti nasıl oldu?

Ayet (41) '' Biz onları ateşe çağıran baş kumandanlardan yaptık ve kıyamet gününde de yrdım olunmazlar''

Ayet (42) '' Hem kendilerine hem de dünyada arkalarından bir lanet yağdırmaktayız hem de kıyamet günü onlar çok nefret edilenlerden olacaklardır''

28.kassas süresi mekki süresimi medeni süremi

a. mekki b.medeni

a. Mekki

29.çekinmekte oldukları şeyler ayetinde firavunun korktuğu şey nedir
onların iktidarlarının son bulması, devletlerinin yıkılması
İsrailoğullarının Firavun’un sahip olduğu nimetlere konmaları,
toplumlara önder olmaları
hepsi

- Onların iktidarlarının son bulması, devletlerinin yıkılması

Ayet (38) '' Firavun ise Ey Millet ! ben sizin için benden başka bir tanrı bilmiyorum. Ey Haman, haydi benim için çamur üzerine bir ateş yak ve bana bir kule yap ki, belki Musa'nın ilahıyla karşılaşırım ! Bununla beraber ben onun elbette yalancılardan olduğunu sanıyorum, dedi.''

Ayet (39) '' O ve askerleri yeryüzünde haksız yere kibirlenmek istediler de sandılar ki onlar bize iade olunmayacaklar''
30.sürede adı geçen malı ile yere batan zenginliği ile ünlü kişi kimdir
a. haman b. firavun c.karun
c. Karun
Ayet (81) '' Derken biz onu ( Karun'u) hemde sarayı ile birlikte yerin dibine geçiriverdik. O zaman Allah'a karşı yardımına gelecek taraftarlarıda olmadı, kendini kurtarabileceklerden de değildi''

31.Musa onlara apaçık ayetlerimizle gelince firavun ve askerleri ne demişler
a Bizden önceki atalarımızdan böylesini işitmedik dediler.
b.uydurulmuş büyüden başka bir şey değildir
c .hepsi
c. hepsi

Ayet (36) '' Bunun üzerine Musa, onlara apaçık mucizelerimizle varınca bu sırf uydurdukları bir sihir. Biz bunu evvelki atalarımızdan bile duymadık, dediler''

32.hz musa tevhid inancını yüce allahın emrini firavuna okuyunca firavun ne dedi
musa a.s ile alay ediyor
`Ey ileri gelenler! Sizin için benden başka bir ilah tanımıyorum.
musa a.s iman etmiştir
- Ey ileri gelenler ! Sizin için benden başka bir ilah tanımıyorum
Ayet (38)

33.musa a.s annesine suya bıraktıran yüce allah firavunu neden değersiz taş gibi fırlatmıştır
zorba ve zalim insanlar oldukları için
Firavun ve askerleri yeryüzünde haksız yere büyüklük tasladılar
hepsi
- hepsi Ayet ( 39. 40 )
34.Musa’ya, insanların kalp gözlerini aydınlatacak nur ve onlara yol gösterici olarak Kitab’ı verdik. Belki düşünür, öğüt alırlar diye.bahsedilen kitabın adı nedir
a tevrat
b.zebur
c.incil
a. Tevrat
Ayet (43) '' Andolsun ki, Biz evvelki nesilleri helak ettikten sonra insanların vicdanlarını aydınlatacak basiretler olarak bir hidayet ve bir rahmet olmak üzere Musa'ya o kitabı Tevrat'ı verdik. Umulur ki ibret alırlar''

35.Ey Muhammed! Musa’ya emrimizi vahyettiğimiz zaman sen ... vadinin batı tarafında değildin, onu görenlerden de değildin. verilmeyen yer nersidir
a.batı
b.doğu
c.mukaddes
b. doğu

36.Sen Musa’ya hitab ettiğimiz zaman Tur’un yanında da değildin. Fakat Rabb’inden bir rahmet olarak orada geçenleri sana bildirdik ki senden önce bir uyarıcı peygamber gelmemiş olan kavmi uyarasın; noktalı ayeti tamamlayınız
a.kavmi uyarasın
b. öğüt almaları için
c.sıkılmamaları için
b. öğüt almaları için Ayet (46)

37.yüce allah müşriklerin imansızlığını köşeye sıkıştırmak için onlardan ne istiyor
a.peygamber a.s inanmalarını
b.Allah katından gelmiş Tevrat tan ve Kur an dan daha doğru bir Kitap varsa elinizde getirin, ona uyalım:
b. Allah katından gelmiş Tevrat'tan ve Kur'an'dan dah doğru bir kitap varsa elinizde getirin, ona uyalım. Ayet (49)

38.müşriklere yüce Allah, o gün onlara seslenir
a.haydi girin cennete
b.“Benim ortağım olduğunu iddia ettikleriniz nerededirler?
b. Benim ortağım olduğunu iddia ettikleriniz nerededirler ?
Ayet (62)

39.O gün azab üzerlerine hak olanlar:nasıl feryad etmişlerdir
a.“Rabb’imiz, azdırdıklarımız şunlar. Kendimiz azdığımız gibi onları da azdırdık.
b.onlara 2 kat ceza ver
c.hiçbiri
a. Rabbimiz azdırdıklarımız şunlar. Kendimiz azdığımız gibi onlarıda azdırdık.
Ayet (63) '' Aleyhlerinde hüküm verilmiş olanlar şöyle demektedir.
Ey bizim eşsiz Rabbimiz işte şunlar o zdırdığımız kimseler. Biz onları kendi azdığımız gibi azdırdık, şimdi onlardan uzaklaşıp sana iltica ettik. Zaten onlar bizlere tapmıyorlardı''
40.Fakat tevbe eden, inanıp yararlı iş işleyen kimsenin,akibeti nasıl olur
a.Kendi suskunlukları içinde sesiz, sedasız bekliyorlar
b. kurtuluşa erenlerden olması umulur.”
c.“Doğru yolda olmadıklarına yanarlar.”
b. Kurtuluşa erenlerden olması umulur
Ayet (67) '' Ama tevbe edip iman getiren ve iyi işler yapan kimseye gelince, işte o kurtuluşa erenlerden olmayı ümit edebilir''