Konu Başlıkları: Kötülük Yapana İyilik Et !..
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ağustos 2014, 20:45   Mesaj No:1

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kötülük Yapana İyilik Et !..

Kötülük Yapana İyilik Et !..

İnsanların hatalarını, kusurlarını affetmek çok sevaptır. Yalnız affetmek zalimlere karşı aczi gösterebilir, zulmün artmasına da sebep olabilir. Hakkını aramak ( intisar ) her zaman zulmün azalmasına veya yok olmasına da vesile olur.

Resulullah Efendimizin mübarek torunu Hz. Hüseyin ile misafirleri sofrada oturmuşlardı. Kölesi bir kap sıcak yemek ile gelirken ayağı takılır ve elindeki yemeği Hz. Hüseyin'in mübarek başına döker. Hz. Hüseyin'de terbiye için yüzüne sert bakınca , kölesi Al-i İmran suresinin 134. ayetinin mealen '' Gadab etmezler '' kısmını okur. Bunun üzerine Hz. Hüseyin;
- Gadabımı , öfkemi terk ettim, buyurur. Köle aynı ayeti kerimenin mealen '' İnsanlardan kusurlu olanları affeder '' kısmını okur. Hz Hüseyin ;
- Seni affettim, buyurur. Bunun üzerine köle, ayeti kerimenin mealen ''Allah'ü Teala ihsan edenleri sever'' kısmınıda okur. Hz. Hüseyin de
- Seni kölelikten azad ettim, istediğin yere gidebilirsin, buyurur.

İsa Aleyhisselam '' Diş kıranın dişi kırılır. Burnu , kulağı kesilenin, burnu ve kulağı kesilir. Kötülük yapana karşı kötülük yapmayınız. Sağ yanağınıza vurana sol yanağınızı çeviriniz '' buyurmuştur..

Muhyiddin İbni Arabi hazretleri '' Kötülük edene iyilik yapan, şükrünü yapmış olur. İyilik edene kötülük yapan, küfran-ı nimet etmiş olur''

Resulullah Efendimiz buyuruyor ki;
Kıyamette bir kimseyi hesaba çekerler ki, çok günah işlemiş, hiç iyilik yapmamış. Sen dünyada hiç iyilik yapmadın mı? derler. Hayır yalnız çırağıma derdim ki, fakir olan borçluları sıkıştırma! Ne zaman ellerine geçerse , o zaman vermelerini söyle. İstediklerini yine ver. Boş çevirme! Allah'ü Teala buyuracak ki, Ey kulum! bugün sen fakir, muhtaçsın. Sen dünyada benim kullarıma acıdığın gibi bugün biz de sana acırız. Onu affeder''

Ahnef Bin Kays hazretleri buyurdu ki;
Bir kimse bana düşmanlık etse ona halden biriyle karşılık veririm. Benden yaşlı ise, ona saygı duyar, karşılık vermem. Benden küçük ise, onun için kötü muamele yapmaya tenezzül etmem. Akranım ise, ona iyilikle muamele ederim.

İyilik eden iyilik, kötülük eden de cezasını bulur. Peygamber Efendimizin (sav) buyurduğu gibi;
Sana darılana git, barış! Zulüm yapanı affet. Kötülük yapana iyilik et!

Osman Ünlü...

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1478 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 2241 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 958 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 847 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 974 04 Aralık 2020 13:56