Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ağustos 2014, 15:43   Mesaj No:5

ali70

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Konular: 38
Beğenildi:239
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Mezarlıkta çalgı çalan ihtiyar

Çok sevdiğim bir hikaye. Yalnız anlatım uzun olduğu için okunmak istenmeyebilir. Mevlana Mesnevi'sinde anlatır. Kısaltıp özetini çıkarmak istedim.

Hz. Ömer zamanında, çok güzel çalgı çalan bir çalgıcı varmış. Düğünlerde orada burada eğlencelerde çalgı çalar geçimini sağlarmış.

Aradan zaman geçip de ihtiyarlayınca, kimse onu çağırmaz olmuş. Bir dilim ekmeğe muhtaç olmuş.

Bir gün içi yanarak el açıp Allah'a yalvarmış. Bütün ömrü boyunca eğlenceden kazandığını, ama hiç bir zaman rızkının kesilmediğini arz etmiş. Artık kazancının olmadığını söylemiş. Bugün sadece Allah için çalıp söyleyeceğini duasında Allah'a arz etmiş.

Sonra da Medine mezarlığına gitmiş. Ücretini sadece Allah'tan bekleyerek saatlerce mezarlıkta Allah'a konser vermiş. Sonra da yatıp uyumuş.

O sırada da Hz. Ömer'e bir uyku gelmiş. Uykusunda;
Medine mezarlığında muhterem bir kulumuz var. Beytül Maldan 700 dinar al ve o seçkin kulumuzu bul ona ver. Diye seslenilmiş.

Hz. Ömer rüyanın tesiriyle uyanmış ve para kesesini alarak mezarlığın yolunu tutmuş. Fakat ne kadar araştırdıysa da ihtiyar çalgıcıdan başka kimseyi görememiş. En sonunda ihtiyar çalgıcının yanına oturmuş.

Hz. Ömer aksırınca ihtiyar çalgıcı uyanmış. Karşısında Hz. Ömer'i görünce korkmuş, utanmış, beti benzi atmış. Hz. Ömer onu sakinleştirmiş. Sana Allah'tan müjde getirdim benden korkma demiş. Allah'ın sana selamı var, senin halini soruyor, senin halini övdü, sana para gönderdi, gel şöyle yanıma otur demiş.

Çalgıcı bu sözü duyunca ağlamaya başlamış. Sonunda çalgısını yere vurup parçalar. Yıllardır yaptıklarından pişman olur. Tövbeler eder.

Yıllardır çalgılar söyleyip gafletle ömür geçirdiğini, ama sonunda halinin içler acınası hale geldiğini görür. Ama Allah için yaptığı bir şeyin ise anında karşılık bulduğunu itiraf eder.

Kıssadan Hisse: Yaptığın her ne ise... Sadece Allah için yap...