28 Ağustos 2014, 14:17
|
Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 Arkadaşları:14 Cinsiyet:ANNE Memleket:ARZ Yaş:42 Mesaj:
2.423 Konular:
105 Beğenildi:96 Beğendi:4 Takdirleri:60 Takdir Et:
| Cevap: **Saffat Suresini Sorularla Tanıyalım...* Alıntı: tevhid_ Üyemizden Alıntı
Soru] 15 Suredeki 149. ayet olan ''Şimdi onlara sor bakalım; kız çocukları Rab'inin de' erkek çocukları onların mı?''
Surenin hangi ayetine atfedilmiş ve neye delil olarak indirmiştir? a] 150. ayet /melekleri dişi kabul ederek onları tahkir etmesi]
b]150. ayet /Allah'ı bir cisim olarak hayal ettiler
d] 11.../beğenmedikleri medikleri kızları Allah'a, beğendkleri erkeklri ise kendilerne vererek kendilerini üst mevkiye çıkarmak istediler 150 - Yoksa biz melekleri dişi yaratmışız da onlar şahit mi bulunuyorlarmış? Soru] 16 Hz. İbrahim oğlu İsmail'i neden Allah'a kurban etmeyi adamış?
a] çünkü oğlu olmuyordu bunun karşılığında böyle bir istekte bulundu b] Hz. İbrahim oğlunu kesmesine dair bir rüya gördüğünde
c] oğlunun olacağına dair ilahi müjdeyi aldığında böyle bir vaatte bulunmuştur
d] Allah' a karşı duyduğu teslimiyeti elle tutulur kılamak için 100 - "Ey Rabbim! Bana salihlerden (bir oğul) ihsan et!" 101 - Biz de kendisine yumuşak huylu bir oğul müjdeledik. 102 - Oğlu, yanında koşacak çağa gelince: "Ey oğlum! Ben seni rüyamda boğazladığımı görüyorum. Artık bak, ne düşünürsün?" dedi. Çocuk da: "Babacığım sana ne emrediliyorsa yap, inşaallah beni sabredenlerden bulacaksın" dedi. Soru] 17 Saffat suresini hangi ayeti Cennet'te söylenmiş bir cümedir?
a] 57. Ayeti
a] 58. Ayeti c] 59. Ayeti
d] 58. ve 59. ayetler 59-Bizim ilk ölümümüz hariç. Ve biz azap görecek olanlar (da) değiliz. Soru] 18 ''Şimdi onlara sor: ''Yaradılışca kendileri mi daha çetin, yoksa bizim yarattıklarımız mı?'' ayatin devamı aşağıdaki şıkardan hangisindedir? a] gerçekten biz onları cıvık çamurdan yarattık
b] biz onları onları topraktan yarattık
c] onları birr su damlasından yarattık
d] hangisi sor onlara | 11 - Şimdi onlara sor: "Yaradılışça kendileri mi daha çetin, yoksa bizim yarattıklarımız mı?" Gerçekten biz onları cıvık bir çamurdan yarattık. |
| |