08 Eylül 2008, 22:59
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 127 Üyelik T.:
10 Eylül 2007 Arkadaşları:4 Cinsiyet: Memleket:ankara Yaş:32 Mesaj:
1.805 Konular:
527 Beğenildi:30 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Müjdeli Hadis- i Şerifler Müjdeli Hadis- i Şerifler Hz. İbni Ömer'den ALLAH Resûlü (s.a.v.) buyurdu : [B] "Kim, bir din kardeşinin ihtiyacını karşılamaya çalışırsa, ALLAH (c.c.) da onun ihtiyacını karşılamayı üzerine alır.
Her kim, bir müslümanın (dünyada) bir sıkıntısını giderse, ALLAH (c.c.) da bu yaptığına karşılık ondan kıyamet gününün sıkıntılarından birni giderir.
Her kim, bir müslümanın ayıbını örter (gözden düşmesini önlerse) ALLAH (c.c.) da kıyamet günü onun bir ayıbını örter." (Buhari, Müslim)
[B]Hz. Cabir'den..
ALLAH Resulü (s.a.v.) buyurdu : ALLAH Teâlâ, Hz Musa'ya (a.s.) "-Ey Musa! Evinde seninle beraber oturmamı ister misin?" diye vahyetti. O hemen ALLAH'a secdeye kapandı. Sonra : "Ey Rabbim! Evimde benimle nasıl kalırsın?" [B] dedi.
ALLAH Teâlâ : "Ey Musa, sen bilmez misin ki, BEN, BENİ ZİKREDENİN YANINDA OLURUM. KULUM BENİ NEREDE VE NE ZAMAN ANARSA, ORADA OLURUM" buyurdu. (Râmuz el-Ehadis) Hz Selman-ı Farisî'den ; ALLAH Resulü (s.a.v.) buyurdu : "ALLAH Teâlâ'nın yüz rahmeti vardır. Ondan (yeryüzüne indirdiği) bir rahmet ile canlılar birbirlerine acırlar. DOKSAN DOKUZ RAHMETİ İSE, KIYAMET GÜNÜ İÇİNDİR." (Müslim)
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! |
| |