08 Eylül 2014, 09:26
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 21422 Üyelik T.:
08 Kasım 2012 Arkadaşları:35 Cinsiyet: Mesaj:
3.297 Konular:
784 Beğenildi:132 Beğendi:34 Takdirleri:141 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | PİLİÇ SARMA PİLİÇ SARMA PİLİÇ SARMA MALZEMELER 4 adet tavuk göğsü 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Yeterli miktarda tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ İÇİ İÇİN 4çorba kaşığı pirinç 1 çorba kaşığı arpa şehriye (Dilerseniz içine dere otu katabilirsiniz) YAPILIŞI Tavuk göğüsleri yassı bir şekilde ince kesilir. Bütün baharatlar tuz ve yağ hazırlanan tavuk göğüsleriyle harmanlanıp dinlenmeye bırakılır. Dinlenmesini beklerken pilav yapar gibi şehriyeyi ve pirinci yağda kavurun.Yarım saat sonra dinlenmeye bıraktığınız tavuk ğöğüslerini tek tek alıp (ben kavanonozla dôvdüm) varsa evinizde yassı dövecekle dövüp biraz daha inceltin. Çok dövmeyin parçalanır. Bütün hepsini dövdükten sonra sarma yapar gibi tavuk parçalarının içine kavurmuş olduğunuz pirinçleri her bir parçaya bölüştürüp sarın. Sıkıca tepsi tavaya döşeyip üzerine sıcak salçalı su dökün. (1 çorba kaşığı kadar salça,2 subardağı su yeterli olacaktır) 200 dereceli fırında yada ocakta pişirin. Suyunu çekerse tekrar kaynar su ilave edebilirsiniz. Îki tavuk göğsünden 6 parça sarma çıkacaktır. Daha fazla menünüz olsun isterseniz malzemeleri fazlalaştırabilirsiniz. Not: Salça sosunu hazırlarken tarife bağlı kalmayabilirsiniz. Sosu daha bol olabilir. Yazar: SEVNUR ALTUN |
| |