24 Eylül 2014, 10:08
|
Mesaj No:70 |
Durumu: Medine No : 21422 Üyelik T.:
08 Kasım 2012 Arkadaşları:35 Cinsiyet: Mesaj:
3.297 Konular:
784 Beğenildi:132 Beğendi:34 Takdirleri:141 Takdir Et:
| Cevap: Cvp: Risale-i Nurdan Vecizeli Fotolar Alıntı: Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı
Ozur dilerim fakat bu sozu anlamadim risali nur niye bu kadar onmli | aslında risaleler tefsirdir.kur'an-ı kerimdeki imani ayetlerin tefsiridir.ve bu tefsirlerin kaynağı Kur'an-ı Kerim'dir..... sorunuzu şu cihetten ele alalım.''sizin için Kur'an-ın tefsiri niye bu kadar önemli?'' demiş oluyorsunuz. cevaben diyebilirim ki risale-i nurlar Kur'an ayetlerini akli ve mantıki delillerle ispat ediyor ve elhamdülillah şüpheye yer vermeden sorunuzun cevabını net bir şekilde alıyorsunuz.aynı zamanda risale-i nur okurken de tefekkür ediyorsunuz... bediüzzaman bu zamanda insanın en büyük gayesinin imanı kurtarmak olduğunu dile getiriyor.bunun içinde insanın öncelikle Kur'an-ı Kerim ile haşır neşir olması gerekiyor.bu okumalar sırasında zihninizde sizi oyalayan sorular oluyor ister istemez.bu sorular elbetteki Kur'an kerim'de cevabını buluyor.lakin bazen günümüzdeki örneklerini de okuyunca daha sağlam duruyor insan nefsine cevapta. etrafımızdaki insanlara bakıyorsunuz eyvah! diyorsunuz nasıl bi devir bu?ne yapmalıyım.siz bu soruyla cebelleşirken üstad kendi döneminde ''Karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor. İçinde evlâdım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, imanımı kurtarmaya koşuyorum.... Beni, nefsini kurtarmayı düşünen hodgâm bir adam mı zannediyorlar? “Sonra, ben, cemiyetin îman selâmeti yolunda âhiretimi de fedâ ettim. Gözümde ne Cennet sevdâsı var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmi beş milyon Türk cemiyetinin îmânı nâmına bir Said değil, bin Said fedâ olsun. Kur’ân’ımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa, Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmânını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmaya râzıyım. Çünkü vücudum yanarken, gönlüm gül gülistân olur.” diyor. |
| |