Konu Başlıkları: of anne of baba
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Eylül 2008, 16:50   Mesaj No:1

MescidiAksa

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Durumu:MescidiAksa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2830
Üyelik T.: 29 Temmuz 2008
Arkadaşları:3
Konular: 55
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart of anne of baba

of anne of baba

Geçenlerde annem ve babamla ufak bir konu yüzünden tartışmaya girdim. Beni anlamadıklarını ve isteklerime saygı göstermediklerini düşündüğüm için. Eminim sizce de çok garipsenecek bir durum değildir. Her biriniz anne babanızla zaman zaman münakaşaya girip fikir ayrılıkları yaşıyorsunuzdur fakat benim burada garipsediğim şey ailemle konuşurken “Of!” çektiğim oldu. Ne var ki bunda diyeceksiniz belki de ama yanılıyorsunuz. Kuran okurken daha önce farkına varamadığım bir ayeti fark ettim.

23- Rabbin, O`ndan başkasına kulluk etmemenizi ve anne-babaya iyilikle-davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara: `Öf` bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle. ( İsra Suresi)

Bu da yetmezmiş gibi vicdan azabımı bir kat daha artıran bir anısını duydum arkadaşımın. Geçenlerde vefat etmiş bir dost. Genç yaşta kendisini kaybettiğimiz ama vefatından sonra dahi etrafımıza gururla anlatıp, “Bak işte O bizim arkadaşımızdı” diye kendimize paye çıkarttığımız biri. Öğrendim ki annesiyle en ufak bir tartışmaya dahi girse kendisini odasına kapatıyormuş. Sırf annesine “Of!” dememek için. Kuran’da geçen, yukarıda da belirttiğim ayeti belli ki hiç aklından çıkartmayan arkadaşım vefatından sonra bile bana örnek oldu açıkçası. Allah’tan herkese kendisini hayırlarda yarışmaya teşvik edecek, dinini yaşamasına katkıda bulunacak bir dost vermesini dilemekten başka ne yapılabilir ki… Bundan böyle ben de aileme saygıda kusur etmemeye, onlarla bir fikir ayrılığına düşsem dahi Kuran’da emredildiği gibi yaşamak için gayret etmeye söz verdim kendime…

Konu Sahibi MescidiAksa 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ağlama Karanfil İlahiler/Ezgiler Mihrinaz 2 2861 05 Ekim 2010 01:24
Sensin Gülüm /medineweb Şiirler ve Şairler su damlası 9 3456 03 Ekim 2010 23:23
Gününü tek kelime ile anlat Forum Etkinlileri su damlası 82 69116 28 Eylül 2010 12:09
16. haftanın konugu Belgin Hafta'nın Misafiri Belgin 28 12016 22 Şubat 2009 21:03
Tartışanlara şiir.. Şiirler ve Şairler MescidiAksa 4 2291 19 Şubat 2009 10:14