01 Ekim 2014, 19:22
|
Mesaj No:70 |
Durumu: Medine No : 38986 Üyelik T.:
10 Şubat 2014 Arkadaşları:3 Cinsiyet:Erkek Memleket:Karaman Mesaj:
164 Konular:
25 Beğenildi:76 Beğendi:68 Takdirleri:340 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: Aşk'a Aşk'la Aşk'ta Yolculuk/Ali Parlak NİÇİN YARATILDIK? Yüce Mevla buyurdu: Bilinmek, sevilmek istedim... Adem'i yarattım. Nedir Adem? Aynadır. Yokluk aynasıdır Adem... Yüce Mevla bilinmek isteyince, varlığına ayna tuttu. Varlık karşısında ayna, sadece yokluk olabilir. İşte Adem de bu ayna idi. Yokluk aynası. Yokluk aynası var olur olmaz, O'nun esmalarının akisleri aynada tecelli etmeye başladı. Her şey Kün emrinin Kaf'ı hürmetine tecelli ediyordu... Kalem her şeyi bir bir yazdı. Hiç bir eksik bırakmadan. Sonra kalem kırıldı... Artık tüm kulların kaderi Levhi Mahfuzda yazılıp bitmişti. Ve kalemin görevi de bitti... O her şeyi biliyordu. Çünkü O El-Alim'di... O'nun bilmesi kaderdi... Ve zamanı geldiğinde kalemin yazdığı kader tecelli edince buna kaza denilecekti... Esmalardan bazıları O'nu suçlayacaktı, bazıları O bilmez kul kendisi yapar diyecekti... Halbuki her esmanın kendisi bir kalemdi. Yani her esma kendi kaderini kendisi yazmıştı. Kader konusu tehlikeli bir deniz olduğu için fazla yüzmüyoruz... Her esmanın birinci görevi, O'nu bilmek ve sevmektir. Zaten yaratılış sebebi de budur. Sonra kulluk gelir. Nedir kulluk? Öyle namaz, oruç gibi ibadetlerle kulluğumu yerine getirdim diyemezsiniz. Mevlana gibi; ''Kul oldum, kul oldum, kul oldum... Yolunda iki büklüm oldum.'' demek gerekir. Bir gün ömür olur da iki büklüm olursak, O'nun yolunda geçen bir ömürle olmalı. Çünkü O'nun bütün işi bizimle... Niye bizim işimiz de O'nunla olmasın? O her anımızda bizimle konuşuyor ve bize her anımızda diyor ki: ''Kulum, Ben seninleyim, ya sen kiminlesin?'' Her anımızda O'nunla olmak, her anımızda O'nu sevmek, her anımızda O'nu O'nunla bilmek gerek... Ömür O'nunla geçerse, işte kulluk budur. Bir kul için kulluktan daha üst bir mertebe yoktur. Kulluk ile övünülebilir ancak başka şeyle değil... Zahir esmasıyla O göründü, O'nu görmek gerek. O'nu da ancak O'nunla görebilirsin. Yoksa bu baş gözün ile görmeye kalkarsan O'nu, gözün yorgun olarak sana geri döner. Batın esmasıyla da gizlendi O. O'nun için görünmez oldu. Bunun için de kulun: ''Allahım, Seni hakkıyla bilemedim.'' demesi gerek... Batın soldur, Zahir sağ... Onun için namazda sol el sağ elin altında gizlenir... Amacımızı aşmayalım... Biz bu aleme sevmek, delice sevmek için geldik. İşte bunun adı Aşktır. Çünkü O sevilmek istemiştir. O'nu Aşk ile seven kullar var. Onlar gibi olamasak da, onları sevenlerden yapsın Mevla bizleri... Eğer O'nu delice seversek, O'nun izin verdiği kadarıyla O'nu O'nunla da bilebiliriz... Öyle olur ki, tutan elimiz, gören gözümüz oluverir... Sonra kulluk... Bu öyle bir makam ki... Peygamberlik makamından bile üstündür. Onun için peygamber efendimiz, Kulluğu tercih etmiştir... Ali Parlak [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ O'nunla var ol var olacaksan, Kurtul O'nsuz tüm var oluşlardan... |
| |