Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Kasım 2014, 15:36   Mesaj No:12

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Memleket:ANKARA
Konular: 555
Beğenildi:1089
Beğendi:252
Takdirleri:10770
Takdir Et:
Standart Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım

16.yalvardıkları şeylerin, yalvarışlarından habersiz olduğu, Yüce Allah'ın sapık veya şaşkın olarak nitelendirdiği kimlerdir.ayeti yazınız

a.Allah'a ve ahiret gününe inanmayanlar
b.Allah’ı bırakıp da, kıyâmet gününe kadar cevap veremeyecek şeylere yalvaran
c.peygamberlerini alaya alanlar
d.hiçbiri

Allah'ı bırakıp da, kıyamet gününe kadar cevap veremeyecek şeylere yalvarandan daha sapık kimdir? Çünkü, yalvardıkları şeyler yalvarışlarından habersizdirler(5)

17.Ahkaf surinde,ayeti kerime başından sonuna kadar kendisi için nazil olan yukarda özellikleri vrilen sahabe nin adı nedir.ayeti yazınız

a.Sad bin Ebi Vakkas
b.halid bin Velid
c.Abdullah ibn Mesud
d.Abdullah ibn Selam

18.İnkâr edenlerin , inananlar için söyledikleri arasında hangisi yoktur.ayeti yazınız

a.,Eğer İslâmiyet’te hayır olsaydı, bu hususta bizden öne geçemezlerdi
b.Bu eski bir uydurmadır” derler.
c.Bu söyledikleriyle başarıya ulaşamadıklarında başaka bir şey söylemişlerdir
d.Bunların gözleri kör,kulakları sağırdır

19.Rabbimizin ''onlara kesinlikle korku yoktur,onlar mahzunda olmayacaktır''dediği kimlerdir

a.Rabbimiz Allah’tır” deyip, sonra da dosdoğru gidenler
b.Bir cemaat mensubu olanlar
c.Rabbimiz Allahtır deyip,yolumuz fırkaların,mezheplerin,hocaların yoludur diyenler
d.Rabbimiz ALLAH tır deyip,aklını başkalrına devredenler
Doğrusu, «Rabbimiz Allah'tır» deyip, sonra da dosdoğru gidenlere korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir.(13)

20.Kemale ermiş yaş kaç yaştır.ayeti yazınız

a.35
b.40
c.63
d.18

Biz insana, anne ve babasına karşı iyi davranmasını tavsiye etmişizdir; zira annesi, onu, karnında, zorluğa uğrayarak taşımış; onu güçlükle doğurmuştur. Taşınması ve sütten kesilmesi otuz ay sürer. Sonunda erginlik çağına erince ve kırk yaşına varınca: «Rabbim! Bana ve anne babama verdiğin nimete şükretmemi ve benim hoşnut olacağın yararlı bir işi yapmamı sağla; bana verdiğin gibi soyuma da salah ver; doğrusu Sana yöneldim, ben, kendini Sana verenlerdenim» demesi gerekir.(15)